«Γέφυρα» Ολάντ για τα κόκκινα δάνεια

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας την Παρασκευή στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλ. Τσίπρα, «αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες ιδιαίτερα είναι τα δάνεια τα υπερχρεωμένα, μία νέα απειλή για τις ελληνικές οικογένειες. Θα πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. Αυτή είναι μια θεμιτή συζήτηση και η συζήτηση αυτή έγινε μεταξύ ημών», αποκάλυψε ο γάλλος Πρόεδρος. Επιπλέον, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τη στήριξη ενός σχεδίου νέας πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με τους δανειστές, τόνισε:

«Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί με τους υπουργούς Οικονομικών, γιατί ενδεχομένως θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο στο Eurogroup και κατόπιν μεταξύ εκπροσώπων κρατών και κυβερνήσεων». Τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρόσθεσε με σημασία ότι κατανοεί το αίτημα της Ελλάδας να υπάρξει ευελιξία και ένα χρονοδιάγραμμα στο πρόγραμμα, προκειμένου να φθάσουμε στον στόχο της ρύθμισης του χρέους!

Επενδύσεις σε ενέργεια, υποδομές…

Όσον αφορά την προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία, που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο των συναντήσεων του διημέρου, σύμφωνα με το Μαξίμου συμφωνήθηκε η σύσταση κοινών ομάδων εργασίας των αντίστοιχων υπουργείων προκειμένου να προχωρήσουν οι συμφωνίες για επενδύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και συγκεκριμένα στην ενέργεια (ΔΕΗ, ανανεώσιμες πηγές), στις υποδομές (ΟΛΘ και ΕΥΑΘ), στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα.

Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.


Σχολιάστε εδώ