Ανησυχεί ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι το φλερτ του Τσίπρα με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα!

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα δέχεται και τις παραινέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και, αναλόγως των εξελίξεων, αν χρειαστεί να συνδράμει. Ωστόσο, στη Χαριλάου Τρικούπη σε κάθε ευκαιρία διαμηνύουν στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, θα κρατήσουν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας, σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα γίνουν «νεροκουβαλητές και βαστάζοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα».

Ενδεικτική άλλωστε αυτής της στάσης του ΠΑΣΟΚ είναι και η δήλωση της Φώφης Γεννηματά αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπου, όπως είπε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο Μνημόνιο.

Πάντως είναι αλήθεια ότι υπάρχει άγχος στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και στο ΠΟΤΑΜΙ για το ανοιχτό πια φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, καθώς βλέπουν ότι οι καταστάσεις και οι εξελίξεις οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο να θεωρούν ως «την πιο σώφρονα λύση για την Ελλάδα τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ» και να εκτιμούν πως «είναι βασικός παράγοντας σε έναν νέο συσχετισμό με τον Ολάντ και τον Ρέντσι, ως ένα αντιστάθμισμα στη γερμανική κυριαρχία».


Σχολιάστε εδώ