Έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας

Και αυτό φάνηκε στις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπου σταράτα έθεσε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, με πρώτο την άγρια λιτότητα, αποτέλεσμα της οικονομικής ασφυξίας που μας έχει επιβληθεί με τα Μνημόνια, και την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους, που θα προσφέρει ανάσα ζωής. Μίλησε ακόμη για την τεράστια πίεση που δέχεται η χώρα μας από το κύμα προσφύγων, εξαιτίας του πολέμου στη Συρία, προσφέροντας ανθρωπιά και σώζοντας ζωές, όταν άλλοι βάζουν συρματοπλέγματα. Αλλά και για το μεγάλο εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό, με ένα κομμάτι της Κύπρου μας να βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και 41 χρόνια. Θέσεις τις οποίες υιοθέτησε και ο κ. Ολάντ στην ανταπάντησή του.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Δεν δίστασε να χρεώσει στο Βερολίνο ότι ένα μεγάλο μέρος των θυσιών της ελληνικής κοινωνίας οφείλεται «σε λάθη ή εμμονές ορισμένων εκ των εταίρων μας και δανειστών μας», αλλά και να τονίσει ότι η «οικονομική και νομισματική πολιτική πρέπει να υπηρετεί τον Άνθρωπο»!

Για πρώτη φορά…

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τετ-α-τετ συζήτηση των δύο Προέδρων στον πάνω όροφο του Προεδρικού Μεγάρου έγινε διευρυμένη συνεδρίαση των δύο αντιπροσωπειών. Από τη μια μεριά ήταν ο Ολάντ με τους γάλλους υπουργούς που τον συνόδευαν και από την άλλη ο Προκόπης Παυλόπουλος με τους έλληνες υπουργούς.

Από πλευράς Ελλάδος ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σε σύσκεψη με τους υπουργούς.


Σχολιάστε εδώ