Έχει την πρόκριση στα πόδια του

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα ορίσει την τύχη του στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές του Champions League. Αυτή τη στιγμή, Μπάγερν και Ολυμπιακός ισοβαθμούν με έξι βαθμούς, ενώ στους τρεις βρίσκονται Άρσεναλ και Ντιναμό. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την ώρα που η Άρσεναλ θα δοκιμάζεται στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μόνο αδιάφορη δεν είναι, αφού μετά την ήττα της θέλει να κάνει τουλάχιστον δύο νίκες και μια ισοπαλία ώστε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να πάει με πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να νικήσει τους Κροάτες στο Φάληρο και η Μπάγερν την Άρσεναλ στο Μόναχο, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα ανοίξουν την ψαλίδα στους έξι βαθμούς από τους «κανονιέρηδες» και τους Κροάτες.

Την 5η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν, ενώ η Αρσεναλ θα υποδεχθεί την Ντιναμό. Με τα λογικά αποτελέσματα, στο τέλος της βραδιάς, η Μπάγερν θα βρίσκεται στους 12 βαθμούς, ο Ολυμπιακός στους 9 και η Άρσεναλ στους 6, κάτι που θα σημαίνει πως όλα θα κριθούν στο φινάλε.

Την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ και αν την ώρα της σέντρας η διαφορά του από τους Άγγλους είναι στους τρεις βαθμούς, τότε θα προκρίνεται με τρία αποτελέσματα. Νίκη, ισοπαλία ή ήττα με σκορ 0-1, 1-2. Σε περίπτωση ήττας με δύο γκολ διαφορά από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα μένει εκτός συνέχειας και θα συνεχίσει στο Europa League.

Αν η Άρσεναλ φύγει έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και όταν έρθει η ώρα του αγώνα στην Αθήνα η διαφορά της από τον Ολυμπιακό είναι στους δύο βαθμούς και όχι στους τρεις, τότε οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα προκρίνονται με τρία αποτελέσματα, αλλά με δύο, αφού θα αρκεί στους Λονδρέζους μια απλή νίκη με σκορ 1-0 για να τον αφήσουν στην 3η θέση. Το ίδιο φυσικά ισχύει και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Ντιναμό στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του. Σε αυτή την περίπτωση, πάλι θα έχει χάσει το πλεονέκτημα των τριών αποτελεσμάτων για την τελευταία αγωνιστική και θα ζητά νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην Άρσεναλ για να πανηγυρίσει στις 9 Δεκεμβρίου τη σπουδαία πρόκριση.


Σχολιάστε εδώ