Φουλ τον Τζιτζικώστα στηρίζει ο Σαμαράς

Στην πραγματικότητα, τόσο οι προσκείμενοι σ’ εκείνον βουλευτές-πολιτευτές όσο και ο ίδιος προσωπικά δίνουν σκληρή μάχη στο παρασκήνιο υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα. Ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίζει την ενδεχόμενη εκλογή του τελευταίου ως… προσωπική του δικαίωση έναντι των εσωκομματικών επικριτών του, ενώ ταυτόχρονα θεωρεί ότι ανοίγει ο δρόμος για επάνοδό του στο τιμόνι της παράταξης, δεδομένου ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι βουλευτής και κατά συνέπεια δεν θα μετέχει στις εργασίες του Κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι οι αποκαλυπτικές πληροφορίες περί μυστικής συμφωνίας, που δημοσίευσε προ ημερών το «ΠΑΡΟΝ», δεν διαψεύσθηκαν από καμιά πλευρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς βλέπει τη διαδικασία εκλογής ως ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από τον Κ. Καραμανλή, καθώς θεωρεί ότι ήταν εκείνος που μεθόδευσε και τροφοδότησε το κλίμα αμφισβήτησης αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την ηγεσία. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θέλει μέσω της εκλογής του κ. Τζιτζικώστα να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι εκείνος που ελέγχει την παράταξη και καθορίζει τις εξελίξεις. Λόγω του χαρακτήρα του, δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύουν ότι είναι ικανός να φτάσει στα άκρα. «Αν δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, θα προσπαθήσει να διαλύσει την παράταξη», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής και πρώην υπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή. Στο παρελθόν άλλωστε είχαν κατ’ επανάληψη δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχηματισμού με τα χαρακτηριστικά της λαϊκής Δεξιάς, διασπώντας, εννοείται, τη Νέα Δημοκρατία.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις (Γ. Μουρούτης – στηρίζει Άδωνη, Φ. Κρανιδιώτης – είναι υπέρ του Μεϊμαράκη) να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, όλοι όσοι αποτελούσαν τον στενό πυρήνα των Σαμαρικών έχουν ταχθεί στο πλευρό του Απ. Τζιτζικώστα (Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ν. Μηταράκης, Σ. Κεδίκογλου, Ανδρ. Κατσανιώτης, Κ. Σκρέκας κ.ά.). Η ενεργός εμπλοκή του κ. Σαμαρά στην εκλογική διαδικασία προκύπτει και από το γεγονός ότι την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα συνυπέγραψαν και αρκετοί πρόεδροι ΝΟΔΕ, όχι μόνο σε περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος , όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά και σε άλλες, όπως αυτές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Λακωνίας, κ.ά., με τους οποίους λογικά δεν μπορούσε να έχει προσωπική επαφή αυτού του επιπέδου. Οι περισσότεροι από τους προέδρους των ΝΟΔΕ εξελέγησαν επί αρχηγίας του κ. Σαμαρά και, ως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν δική του επιλογή.


Σχολιάστε εδώ