Το DEB θα μετάσχει στις επόμενες εκλογές

Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να καταγράψει ένα ποσοστό, αδιάφορο αν θα είναι κάτω από το 1%, αφού η επιδίωξη είναι να πέσει ο… σπόρος, και στις μεθεπόμενες εκλογές να προσπαθήσει να περάσει τον πήχη του 3% και να πάρει το εισιτήριο για τη Βουλή. Βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει να μπει στην Ελληνική Βουλή, όχι απλά ένα μειονοτικό, αλλά ένα τουρκικό κόμμα… Και για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες ότι πρόκειται για μια ιδέα των επικεφαλής της μουσουλμανικής μειονότητας, τα νήματα κινεί το τουρκικό προξενείο με εντολές της Άγκυρας.

***

Όταν ο Πανθρακικός παίζει εκτός έδρας… στην Κομοτηνή

Φιλικός αγώνας Πανθρακικός – Γαλατά Σαράι στην Κομοτηνή, απόγευμα Σαββάτου (10/10). Το κοινό στην πλειοψηφία του από την Τουρκία αλλά και από τη μειονότητα στην Κομοτηνή και τα πέριξ. Παρόντες ο τούρκος πρόξενος και οι συν αυτώ υπάλληλοι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής.

Οι… τουρίστες του σπορ αρκετοί, σύμφωνα με τους… ασθμαίνοντες αλιείς των ανταποδοτικών οφελών. Τι ωραία, θα καταναλώσουν πολλά κεμπάπια και τίποτα ντονέρ και ύστερα θα φύγουν, αφήνοντας στους υπόλοιπους την τραχιά επίγευση: Το ματς δεν είχε να κάνει με ποδόσφαιρο – ούτε όπως δυστυχώς έχει καταντήσει στην Ελλάδα…

Ο πρόξενος κάνει παιχνίδι, μάλλον κατά κυριολεξία. Η τουρκική ομάδα κάνει την εμφάνισή της και εκείνος σηκώνεται να ζητωκραυγάσει. Μαζί του οι ψευδομουφτήδες, που, παρεμπιπτόντως, έχουν φορέσει και τις στολές τους (;), αλλά και -ω του θαύματος- όλη η κερκίδα. Τον ρόλο του κλακαδόρου τον διαδραμάτισε ο πρόξενος, και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εκείνος έδινε το ίσο και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν. Τα «ζήτω» ήταν για την τουρκική ομάδα… Ο Πανθρακικός έπαιξε εκτός έδρας. Και αυτό είναι μια πικρή και πλήρως ρεαλιστική εικόνα…

***

Το θέατρο του παραλόγου…

Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ ζήτησε την άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους είχαν στερηθεί την ιθαγένεια πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος που κατήργησε με το περίφημο άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας, άσχετα αν διαμένουν στην Ελλάδα ή όχι.

Ποιος είναι ο λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο, μόνον ο κ. βουλευτής μπορεί να τον αντιληφθεί. Προφανώς, θεωρεί απολύτως φυσικό χιλιάδες άνθρωποι που αισθάνονται Τούρκοι, που το έχουν δηλώσει και είναι περήφανοι γι’ αυτό, που έχουν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο τουρκικό κράτος -υπηρεσίες που ενίοτε στρέφονται κατά της Ελλάδας-, να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

***

Σπαζοκεφαλιά

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας και των Μικρασιατών, που τιμάται πάντα εκεί στα τέλη του Σεπτέμβρη, με μισή καρδιά είν’ η αλήθεια, από τους διοργανωτές.

Οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές, γνωρίζοντας τη θέση του υπουργού Παιδείας (το λιγότερο) αλλά και της Τουρκίας (το σημαντικότερο), αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση προκαλώντας μια κάποια αντίδραση από μερίδα υπαλλήλων που εκπροσωπούν και φορείς στην ελληνική Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας, οι εκτός νόμου «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, καθώς και η Ένωση «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής, η Ένωση «Τούρκων» Δασκάλων και η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δ. Θράκης κατήγγειλαν τους βουλευτές ότι με την πράξη τους αυτή «τραυμάτισαν βαθιά την τουρκική μειονότητα».

«Οι κύριοι βουλευτές», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «με αυτήν τους την στάση, που δεν συνάδει καν με την πολιτική γραμμή του κόμματος στο οποίο είναι μέλη, έκαναν ένα μεγάλο λάθος, περνώντας έτσι στην ιστορία της Δυτικής Θράκης».

Μέχρι σήμερα αναμενόταν η σχετική με το θέμα αυτό ανακοίνωση που είχαν υποσχεθεί. Το ότι δεν έφτασε αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια έξτρα απογοήτευση για την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Το παράξενο φυσικά δεν είναι ότι αντέδρασαν, ούτε ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν, ούτε και η φρασεολογία που επέλεξαν, αλλά ότι η αντίδραση ήταν μικρή και από φορείς που δεν τους λες και αφρόκρεμα, με δεδομένο ότι οι γείτονες κάτι τέτοια τα προσέχουν και πάντα αντιπαραθέτουν τα πιο δυνατά, πιο ελκυστικά και πλέον έμπειρα «παιδιά» τους.

Απορίας άξιον, λοιπόν, πώς δεν… έπεσε το σύμπαν στην Ελληνική Θράκη, δεν έφτασε στη Βουλή με κάποιον τρόπο και, βεβαίως, γιατί ένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με την απουσία του κ. Ιλχάν, έστω για… τον τζερτζελέ…


Σχολιάστε εδώ