Προχωράμε μαζί… ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ωστόσο, ταυτόχρονα υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία για την προσπάθεια διείσδυσης του Αλέξη Τσίπρα στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς, όπως εκτιμούν, αν δεν δυναμώσει κι άλλο και άμεσα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τότε είναι πιθανόν το ισχυρότερο κόμμα, και εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, «να καταπιεί άνευ όρων τον χώρο αυτό».

Το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι υπό τη νέα του ηγεσία διατηρεί πλέον γέφυρες επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και συζητάει μαζί του αρκετά θέματα, ακόμα και προϋποθέσεις για ενδεχόμενη προγραμματική συμφωνία, εξακολουθεί, επίσημα τουλάχιστον, να τηρεί αποστάσεις ασφαλείας.

Η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έθεσε επί τάπητος έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη, τουλάχιστον μέχρι την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα η Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των άλλων κινήσεων του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ήδη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέλεξε να εντάξει στη Διοικούσα Επιτροπή έμπειρα και κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, για να δείξει -όπως λένε οι συνεργάτες του- ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήρθε για να μείνει.

Έτσι, στη Διοικούσα Επιτροπή θα βρίσκονται, για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας του κόμματος Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης αλλά και ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ενώ, ευλόγως, ex officio θέσεις στην Επιτροπή έχουν οι δύο αρχηγοί των βασικών κομμάτων που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η Φώφη Γεννηματά και ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


Σχολιάστε εδώ