Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποβρυχίων έτρεξε να αποφυλακισθεί με την εκ… παραδρομής χαριστική διάταξη!

Και ένας από τους… τυχερούς είναι ο κ. Σωτήρης Εμμανουήλ, διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο οποίος είχε προφυλακιστεί ως πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποβρυχίων, με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Είχε, μάλιστα, ισχυριστεί στην απολογία του ότι το ποσό των 17.000.000 ευρώ που κατηγορείται πως πήρε ήταν… νόμιμη αμοιβή του! Μόνο που οι ανακριτές δεν πείσθηκαν και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Άμʼ έπος άμʼ έργον…

Ήρθε, όμως, η φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και ο κ. Σωτ. Εμμανουήλ, κάνοντας πρώτος χρήση της, αρχές Αυγούστου (ο νόμος είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Απριλίου 2014) κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, επικαλούμενος την εξάλειψη του αξιόποινου των παράνομων πράξεων και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που δανειοδοτούνται από τράπεζες ή επιχορηγούνται από το Δημόσιο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δέχτηκε ομόφωνα την αίτηση, βάσει της χαριστικής διάταξης της κυβέρνησης Σαμαρά, και αποφάσισε την αντικατάσταση της προφυλάκισης με την επιβολή περιοριστικών όρων, ήτοι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής στην οποία μένει και καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000.000 ευρώ.

Ένοχη σιωπή από Σαμαρά και Αθανασίου

Κανένας από το δίδυμο της πατρότητας της σκανδαλώδους διάταξης που εκ… παραδρομής παρεισέφρησε στον νόμο 4254/7-4-2014, με την οποία αθωώνονται φίλοι και γνωστοί καταχραστές του δημόσιου χρήματος, ούτε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ούτε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αν και πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα, δεν έβγαλε μιλιά, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τη συγκλονιστική αποκάλυψη του «ΠΑΡΟΝ». Και η σιωπή αυτή αποτελεί ομολογία ότι το ρεπορτάζ καταγράφει πραγματικά γεγονότα και φωτίζει προθέσεις και λόγους που βρίσκονται πίσω από την… παραδρομή, η οποία ΘΑ διορθωθεί, αφού όμως έχει παραγάγει έννομα αποτελέσματα, όπως είναι η αποφυλάκιση του διευθύνοντος συμβούλου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτ. Εμμανουήλ, ο οποίος έσπευσε να αξιοποιήσει το δώρο…

Αν δεν είναι έτσι, περιμένουμε τον αντίλογο από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δεν έχουν καμία εμπλοκή τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στο ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής από λάθος του συντάκτη αναφέρθηκε ότι η χαριστική διάταξη αφορά τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς ούτε έχουν ποτέ κατηγορηθεί διευθύνοντες σύμβουλοί τους.

Σε επιστολή που μας έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νικόλαος Ταβουλάρης σημειώνει τα εξής:

«Η Εταιρεία μας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενεπλάκη σε υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής και ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις από το Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ πρόσωπο της Διοίκησης με οποιαδήποτε ιδιότητα είτε αυτή του Προέδρου είτε του Διευθύνοντος Συμβούλου διώχτηκε ποινικά από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές για τα βαρύτατα αδικήματα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σας, ούτε καν ξεκίνησε κάποιου είδους προκαταρκτική έρευνα για τα ανωτέρω αδικήματα που κατονομάζονται στο ρεπορτάζ σας σε βάρος των ανωτέρω προσώπων!

Από τα ανωτέρω καθίσταται φανερό ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ως αποτέλεσμα αυτής της ψευδούς, συκοφαντικής και παραπλανητικής είδησης να δημιουργηθεί στο ευρύ κοινό και στους συναλλασσομένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με την εταιρεία αμφιβολία για την αξιοπιστία και το κύρος τόσο της ίδιας της Εταιρείας όσο και των διοικούντων αυτής και με τον τρόπο αυτό να προσβληθεί η φήμη και το καλό επιχειρηματικό όνομα της εταιρείας μας».


Σχολιάστε εδώ