Καθαρές κουβέντες, Απόστολε…

Ιδιαίτερα αν επιλέξουν εσένα, Απόστολε Τζιτζικώστα, που έχεις το πλεονέκτημα έναντι των άλλων τριών συνυποψηφίων σου να είσαι ο νεότερος και ο άφθαρτος, μια και δεν έχεις παίξει στην κεντρική σκηνή, δεν θα πρέπει να γνωρίζουν ποιον θα βάλεις, αν εκλεγείς, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού εσύ έχεις κώλυμα και δεν μπορείς να είσαι μέσα στη Βουλή;

Άσε που οι αντίπαλοί σου το εκμεταλλεύονται και λένε στο… αυτί: «Ποιον θα ψηφίσετε, αφού δεν ξέρετε ποιον θα σας βάλει… καπέλο ο Τζιτζικώστας;».

Ώρα, λοιπόν, να το ξεκαθαρίσεις, να παίξεις με ανοιχτά χαρτιά.

***

• Στελέχη που κινούνται στον πυρήνα των υποστηρικτών του Β. Μεϊμαράκη το λένε ευθέως και χωρίς περιστροφές: Το «σύστημα Σαμαρά» δίνει μάχη να κρατήσει «υπό τον έλεγχό» του τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο για πολιτικούς (προσωπικούς) λόγους αλλά και για… οικονομικούς. «Φοβούνται ότι, αν ο νέος πρόεδρος δεν είναι της επιρροής τους, θα βγουν στο φως όσα έχουν διαπράξει με τα οικονομικά του κόμματος τα προηγούμενα έξι χρόνια», λένε χαρακτηριστικά. Τα συγκεκριμένα στελέχη θεωρούν περίπου δεδομένο ότι «ο έλεγχος δεν θα μείνει στα όρια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα φτάσει μέχρι το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα», αφήνοντας υπονοούμενα για σπατάλες και κακοδιαχείριση.


Σχολιάστε εδώ