Για να μην ξεχνιόμαστε!

***

• Tην αλλαγή διοικήσεων σε εταιρείες δημοσίου συμφέροντος εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη φάση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε από την αγωνία για τη διαπραγμάτευση και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Τώρα θα προχωρήσει ο πλήρης απογαλακτισμός των μηχανισμών.

• Μεγάλη κάψα μαθαίνουμε ότι υπάρχει για την τύχη των αυτοκινητόδρομων, όμως οι κατασκευαστές δεν γνωρίζουν πως η ΕΕ θεωρεί τέτοιου είδους έργα υποδομής ως… μη αναγκαία.

• Μεγάλη ανατροπή έκανε πρόσφατα κορυφαία ξένη κατασκευαστική εταιρεία όσον αφορά τον εγχώριο συνεργάτη της. Μαθαίνουμε πως έφυγε από τη θαλπωρή γνωστού διαπλεκόμενου μιντιακού ομίλου και πήγε στην… αγκαλιά άλλου ομίλου, με ιδιοκτήτη που παλιότερα είχε «πρώτη» εφημερίδα. Βλέπετε, άλλαξαν οι καιροί και οι δουλειές γίνονται τώρα αλλιώς.

• Να που ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με τους Γερμανούς αρκεί να αλλάξει λίγο το κλίμα. Τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με θέματα προώθησης ελληνικών τροφίμων στο λιανικό εμπόριο αποφάσισαν ο Ευάγγελος Αποστόλου με τον ομότιμό του γερμανό υπουργό Christian Schmidt.

• Να που ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με τους Γερμανούς αρκεί να αλλάξει λίγο το κλίμα. Τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με θέματα προώθησης ελληνικών τροφίμων στο λιανικό εμπόριο αποφάσισαν ο Ευάγγελος Αποστόλου με τον ομότιμό του γερμανό υπουργό Christian Schmidt.

• Τι δουλειά έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τους αγωγούς φυσικού αερίου ΤΑΡ; Αυτή δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη; Πέραν λοιπόν από εθιμοτυπικός, ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν ο λόγος της συνάντησής του με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Άμος Χόχσταϊν;

• Επαναπροσδιορισμό σε όλες τις δαπάνες των υπουργείων έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι περισσότεροι υπουργοί. Έτσι εξηγείται ότι ακυρώθηκε διαγωνισμός διαφήμισης του υπουργείου Υγείας, αρκετών εκατομμυρίων, ενώ το ίδιο συνέβη και σε ένα ακόμα υπουργείο.

• Ένα πρώτο κρούσμα του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ήταν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση του από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τόσο παλιά.

• «Το ποτήρι ξεχείλισε», είναι το μότο που ακούγεται αυτές τις ημέρες στα βιομηχανικά στέκια, σχετικά με το ενεργειακό κόστος που βαίνει αυξανόμενο, ωθώντας σε οριστικό λουκέτο και τις τελευταίες μονάδες παραγωγής. Και αυτό καθώς, μετά την πρόσφατη αύξηση του κόστους διανομής του φυσικού αερίου κατά… 500%, έρχεται τώρα η απόφαση που παρέχει τη δυνατότητα στις Εταιρείες Παροχής Αερίου να μετέχουν στις δημοπρασίες στις οποίες οι βιομηχανίες αναζητούν να προμηθευτούν φθηνότερο καύσιμο. Οι βιομηχανίες αντιδρούν καθώς βλέπουν ότι οι ΕΠΑ, οι οποίες ανήκουν κατά 51% στη ΔΕΠΑ, δηλαδή στο μονοπώλιο, θα ανεβάσουν με τις προσφορές τους τις τιμές, ώστε οι βιομηχανίες να επιστρέψουν στη ΔΕΠΑ! Όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζονται προσφυγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα…

• Η συνδρομή των ειδικών κρίνεται πλέον επιτακτική! Από κόσκινο θα πρέπει να περνούν οι δανειολήπτες τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων που θα τους καλούν να υπογράψουν οι τράπεζες, με διάφορα δέλεαρ. Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείχνουν και στη μέθοδο του διαχωρισμού των δανείων σε δύο μέρη, ειδικά σε εκείνο το κομμάτι που θα παγώνει για ένα χρονικό διάστημα, καθώς το μελλοντικό ξεπάγωμά του θα εσωκλείσει επικίνδυνα απόνερα.

• Με πρόσχημα την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, φαίνεται να έχει στηθεί μέσω πολυνομοσχεδίων η μεγαλύτερη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπου εξαγνίζονται εν μία νυκτί αμαρτίες χρόνων! Γιατί το Δημόσιο να είναι πρωτοφειλέτης στη σύμβαση που είχε υπογράψει ο ΟΣΕ με την εταιρεία Eurofima σχετικά με βαγόνια και τροχαίο υλικό;

***

Quiz!

Όποιο μπαούλο ανοίγουν, όλο και κάποιον σκελετό βρίσκουν μέσα! Σε ποια ακτοπλοϊκή εταιρεία φέρεται να ανακαλύφθηκε από τον οικονομικό και νομικό έλεγχο επί των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης ποσό ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, που δεν είναι καταχωρημένο στα βιβλία της; Τι σκοπεύει να πράξει η βασική της μέτοχος και πιστώτρια τράπεζα; Θα κινηθεί νομικά ο έτερος μεγάλος αλλοδαπός insider;


Σχολιάστε εδώ