Ήθελε να παραμείνει στην ΑΣΔΕΝ

Η παραίτηση του αντιστράτηγου κ. Μεϊμάρη προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, ως προς τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διαφώνησε με τη μετακίνησή του στο ΓΕΣ στη θέση του υπαρχηγού.

Ο κ. Μεϊμάρης ζήτησε να παραμείνει στη θέση που κατείχε, του διοικητή της ΑΣΔΕΝ, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

• Πάμε παρακάτω. Διέρρευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, μετά τις τελευταίες, προχωρημένες, έρευνες των αδιάφθορων της δικαιοσύνης, θεσσαλονικιός δικηγόρος, ο κ. Α. Μ., γνωστός σύμβουλος του Άκη στο ΥΕΘΑ, φέρεται να είναι αναμεμειγμένος στις σκοτεινές υποθέσεις που αφορούν Άκη και Βένι (TOR-M1 KAI Y/B). Η έρευνα προχωρεί και σε λίγο ίσως ακουσθούν κρότοι.

• Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος. Ο περί ου ο λόγος, που παρουσιάζεται ως… μνηστήρας της ΕΛΒΟ, συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα στο υπηρεσιακό του ταξίδι στις ΗΠΑ. Ζήτω το έθνος!

***

Έξω πάμε καλά…

• Ενώ οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες μάχονται για την επιβίωση, υπάρχουν αρκετές ιδιωτικές που διάγουν βίον λαμπρόν, αλλά με τεράστια προσπάθεια, αξιοκρατία και σοφή οργάνωση.

• Αναφέρομαι στις ISI και IDE, οι οποίες, χωρίς να εγκαταλείπουν την εσωτερική αγορά, έχουν προσανατολισθεί, κυρίως, σε ξένες.

• Όπως πληροφορήθηκα, η πρώτη, που παράγει ηλεκτρονικό υλικό υψηλής ποιότητας , δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα και έχει ικανοποιητικές εξαγωγές. Η δεύτερη έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στις ΗΠΑ μαζί με την αδελφή της INTRALOT, όπου κατέχουν το 24% του μεριδίου αγοράς των συμβάσεων για τα ONLINE συστήματα λοταριών.

• Η IDE κέρδισε εφέτος Βραβείο Διακεκριμένου Συνεργάτη από τη RAYTHEON INTEGRATED DEFENSE SYSTEMS.

***

Ο πρωθυπουργός στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»

• Οι ασκήσεις είναι απαραίτητες και εντάσσονται στο γενικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των ΕΔ.

• Όταν όμως περιορίζονται στο θεαματικό τους μέρος, τις εντυπωσιακές επελάσεις αρμάτων, τις βυθίσεις των μαχητικών, κ.λπ., που οδηγούν τελικά στη συντριβή του εχθρού, χωρίς να δείχνουν την πραγματική εικόνα της μαχητικής ικανότητας του Στρατεύματος, ικανοποιούν μόνο το θεατράλε μέρος της άσκησης.

• Πιστεύω ότι ο ευφυής πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας θα μπόρεσε να διακρίνει πίσω από τα καπνογόνα και τις εκκωφαντικές εκρήξεις μερικές ασάφειες και θα θέλησε να ενημερωθεί για περισσότερα. Μήπως ρώτησε, π.χ., τον κ. ΥΕΘΑ, πόσα από το σύνολο αυτών των F-16 ή των ΝΗ-90 ή των APACHI, που βλέπουμε να ίπτανται, είναι μάχιμα;

• Αν δεν το έκανε, μπορεί να το μάθει, και άλλα πολλά, αν καλέσει τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ να τον ενημερώσει λεπτομερώς ή, ακόμη, κάποιον από τους πρόσφατα επιστρατευθέντες ηγήτορες. Θα μάθει πολλά, που είναι αναγκαίο να τα ξέρει…

***

Τι είπε ο άνθρωπος…

• «Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων», όπως θα έλεγε ο κυρ Όμηρος («Ιλιάδα»).

• Ο κ. Π. Καμμένος διακρίνεται για τις εκρήξεις ενθουσιασμού του και τον ενθουσιώδη πατριωτισμό του, που τον οδηγεί σε αμετροέπειες.

• Στην ομιλία του (5.10.15) κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ανέφερε: Οι πιστώσεις που έχουν αποδεσμευθεί από τους εξοπλισμούς (!) και επιστρέφονται στο ΥΠΟΙΚ θα αποδοθούν στην ενίσχυση μισθών και συντάξεων των στελεχών των ΕΔ!

• Σημειώνω: Το χρήμα αυτό (120 εκατ. ευρώ το 2014 και 140 εκατ. ευρώ το 2013) που επεστράφη μαρτυρά, απλώς, την ανικανότητα των Αντωνομπένηδων να τ’ αξιοποιήσουν (όχι για να αγοράσουν). Υπάρχει πολεμικό υλικό που έχει, κυριολεκτικά, «γονατίσει» λόγω ελλιπούς συντήρησης. Έχουμε μαχητικά και ελικόπτερα που δεν ίπτανται, φρεγάτες που δεν πλέουν, κανόνια χωρίς πυρομαχικά, γιατί δεν είναι δυνατή η προμήθεια έστω και μίας βίδας λόγω του ολέθριου νόμου ΒΕΝΙ (2010)!

• Επιστρέφουμε χρήμα, λοιπόν, γιατί κανείς, από το 2010, δεν βρέθηκε να τροποποιήσει αυτό το τερατούργημα. Δεν επέτρεπε ο ΒΕΝΙ να ακουμπήσει κανείς το «καλλιτέχνημα»! Τα περί μισθών και συντάξεων είναι παραμύθια… Ο ίδιος απέφυγε να μνημονεύσει καν τα της αιτίας επιστροφών και να υποσχεθεί άμεση τροπολογία του νόμου. Εντός ολίγου θα επιστέψει και αυτός αρκετά μη απορροφηθέντα.

***

Το γαρ πολύ της θλίψεως

• Γεννά παραφροσύνη, γι’ αυτό οι νέοι ποιητές λατρεύουν τον… Πουτσίνι, λέει ο Γκάτσος σε ένα στιχάκι του («Παράλογα»).

• Για τα περί ενδόξου θητείας του κ. Κ. Ήσυχου στο ΥΕΘΑ τα έχουμε πει. Όπως πληροφορούμαι, ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ έχει περιέλθει σε βαθιά θλίψη, προσβληθείς από στερητικό σύνδρομο της εξουσίας, που δημιουργεί, σε μερικές περιπτώσεις, ακόμη και παράκρουση.

• Προ ημερών προέβη σε ενέργεια που τον εξέθεσε αφάνταστα. Σε μια σύναξη σε κάποια αίθουσα της Βουλής, υπό την προεδρία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου (μετά τις εκλογές), όπου παρίσταντο μόνο Λαφαζανιστές, κατήγγειλε με εντελώς διάτρητα επιχειρήματα τη μη υπογραφείσα, εισέτι, σύμβαση αξιοποίησης των αεροσκαφών Ρ-3 του ΠΝ.

• Ο κ. Κ. Η. ήταν ΑΝΥΕΘΑ όταν συζητιόταν το θέμα, έλαβε μέρος σε συσκέψεις, υπέγραψε ακόμη και κάτι έγγραφα, ως πληροφορούμαι, και χειροκροτούσε. Αν είχε ανακαλύψει κάτι ύποπτο, γιατί δεν διαμαρτυρόταν στον Καμμένο ή τον Τσίπρα; Γιατί δεν τα βροντούσε για τη διάπραξη αυτής της παρανομίας, που την καταγγέλλει τώρα, κατόπιν εορτής;

• Θα σταθώ σε μια λεπτομέρεια που δημιουργεί ηθικό θέμα. Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ είπε: «Ζήτησα και πήρα από την ΕΑΒ τους οικονομικούς δείκτες, που δείχνουν ότι η εταιρεία δεν κερδίζει ούτε ένα ευρώ από την αποσυναρμολόγηση» (SIC).

• Παρατηρώ ότι:

1. Δεν πρόκειται περί αποσυναρμολόγησης αλλά συμμετοχής (ΕΠΑ) στον εκσυγχρονισμό.

2. Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, η ΕΑΒ πανηγύριζε, γιατί θα ελάμβανε μερίδιο συμμετοχής 90 εκατ. ευρώ.

3. Τι συμβαίνει τελικά; Ή ο κ. Κώστας Ήσυχος ψεύδεται ή η ΕΑΒ, για να τον ικανοποιήσει, παρείχε ψευδή στοιχεία; Κύριε υπουργέ, ψάξτε το θέμα.

***

Εγώ, το πλουσιόπαιδο…

• Που ζούσα σε σαλόνια, για δέστε πώς κατάντησα, με άπλυτα πουκάμισα και τρύπια παντελόνια… τραγουδούσε κάποτε ο αξέχαστος Μπιθικώτσης.

• Ο μέγας Μπένι, ο τριφασικός ηγέτης, εξελέγη γραμματέας σε Επιτροπή της Βουλής (Θεσμών και Διαφάνειας) υπό την πρόεδρο κ. Τασία (Χριστοδουλοπούλου), ένθα αντιπρόεδρος είναι ο κ. Γ. Τραγάκης (ο πρόεδρος εξεταστικής της Βουλής που αθώωσε τους ΑκοΓιάννους από τις ώζουσες υποθέσεις των TPQ-37 και TOR-M1). Τα κατάλληλα πρόσωπα, στις κατάλληλες θέσεις! Ξανά, ζήτω το έθνος.


Σχολιάστε εδώ