Υπό προστασία είναι από το 2010 οι 2.062 της λίστας Λαγκάρντ!

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τον διαδέχθηκε, παρέδωσε το στικάκι με όλα τα ονόματα της λίστας -η οποία είχε μετονομασθεί σε λίστα Λαγκάρντ επειδή η Κριστίν Λαγκάρντ, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είχε δώσει επίσημο αντίγραφο με τους 2.062- ο τότε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Εισαγγελέας Γ. Διώτης, αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν το αξιοποίησε! Ποια ήταν η δικαιολογία; Ότι ξέχασε το στικάκι στο συρτάρι του…

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να φθάσει η περιβόητη λίστα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς! Τυχαίο; Όχι φυσικά. Απόδειξη, το ότι από τους 2.062 έχει ξεκινήσει έλεγχος για 481 και έχει ολοκληρωθεί μόλις για 136! Με αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση, από την οποία θα μπορούσε να είχε εισπράξει το Δημόσιο ένα με δύο δισεκατομμύρια ευρώ, είχαν ασχοληθεί μόνο 300 ελεγκτές!

Τυχαίο και αυτό; Όχι. Ο λόγος είναι ότι στο τέλος Δεκεμβρίου παραγράφονται τα… ανομήματα που περικλείει η λίστα Λαγκάρντ. Και ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε στη Βουλή: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην παραγραφούν»! Παρακλήσεις θα κάνουν οι περισσότεροι από τους 2.062, που έχουν τα πολλά λεφτά, να μην μπορέσει η κυβέρνηση να αποτρέψει την παραγραφή.

Και οι… εθελοντές…

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι προχωρεί «στη νομική τακτοποίηση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στη χώρα και στο εξωτερικό. Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό και δεν τα έχουν αποκαλύψει να τα αποκαλύψουν, διότι μετά, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που έχει η χώρα και με βάση το Περιουσιολόγιο, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα αποκάλυψης και φορολόγησης των αδήλωτων αυτών κεφαλαίων».


Σχολιάστε εδώ