Σε δύο βάρκες…

Χαρακτηριστική η περίπτωση βουλευτή που εκλέγεται στη Β’ Αθηνών και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα (από πλευράς ψήφων): Από τη μια υπερθεματίζει στους κατάλληλους ανθρώπους υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, από την άλλη μιλάει για την ανάγκη ανανέωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ταχθεί με το μέρος του κ. Τζιτζικώστα, ενώ άλλοι συνομιλητές του μένουν με την εντύπωση ότι θα στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη.

***

Περίπτωση δεύτερη: Βουλευτής εκλεγόμενος σε περιφέρεια της Πελοποννήσου, μόνιμος θαμώνας του γραφείου της Ντ. Μπακογιάννη, την οποία παραδόξως προσφωνεί «προεδρίνα μου», δίνει όρκους πίστης στον Β. Μεϊμαράκη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Απ. Τζιτζικώστα και εμφανίζεται διατεθειμένος να τον στηρίξει ώστε «να ξεμπερδέψει με το παλιό». Έτσι εξηγούν στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα παρουσιάζει μια αυξανόμενη δυναμική στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

***

Αν κρίνει κανείς από την ένταση (διαρκώς αυξανόμενη…) που επικρατεί στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας, η «διαμάχη» δεν θα περιοριστεί στην αντιπαράθεση θέσεων και την ανταλλαγή αιχμών και υπαινιγμών. Θα περάσει -πολλοί είναι βέβαιοι γι’ αυτό- και στο… επίπεδο της λάσπης. Ο πόλεμος θα είναι φυσικά υπόγειος και θα διεξαχθεί μέσω του διαδικτύου από περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστα (λαθρόβια) blogs. Η «εμπλοκή» του Β. Μεϊμαράκη με τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, τα «δώρα» του Κυρ. Μητσοτάκη από τη «Ζήμενς» και οι στενές σχέσεις του Απ. Τζιτζικώστα με την οικογένεια του τέως βασιλιά θα αποτελέσουν το βασικό «πολεμικό υλικό».

***

Πληροφορούμαι αρμοδίως ότι η ενόχληση του Κ. Καραμανλή με τον Απ. Τζιτζικώστα δεν είναι επειδή κατεβαίνει υποψήφιος, αλλά διότι ενέπλεξε και τον ίδιο στην υπόθεση. «Ήρθε να με δει, του εξήγησα ότι επειδή υπάρχει το κώλυμα (σ.σ.: δεν είναι βουλευτής) δεν πρέπει να κατέβει. Εκείνος αποφάσισε να το κάνει», σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο πρώην πρωθυπουργός. «Αφού είχε αποφασίσει να το κάνει, δεν χρειαζόταν να με ρωτήσει καν», προσθέτει. Πάντως, στελέχη που ανήκουν στον στενό πυρήνα των Καραμανλικών θεωρούν ότι σκοπίμως ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθησε τη συγκεκριμένη τακτική. Να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή, να του συστήσει να μην κατέβει υποψήφιος και αφού το διαρρεύσει στα Μέσα Ενημέρωσης, να κάνει το ακριβώς αντίθετο, ούτως ώστε στην προεκλογική μάχη να εμφανίζεται ως εκείνος που συγκρούεται με τα «τζάκια» της παράταξης προκειμένου να φέρει το καινούργιο.


Σχολιάστε εδώ