Πόλεμος κατά της διαπλοκής στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση θα καταθέσει μια σειρά από νομοσχέδια θεσμικού χαρακτήρα (για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και τις αλλαγές στις συμβάσεις για τα δημόσια έργα) και εκτιμά ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο τα κόμματα της λεγόμενης «μικρής Κεντροαριστεράς» να καταψηφίσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα εκτεθούν στην κοινή γνώμη αλλά και στους έξω προστάτες τους, που θέλουν να περάσουν όλα τα μέτρα, τα οποία άλλωστε περιέχονται στο Μνημόνιο που ψήφισαν. Επίσης, θα προωθηθεί σειρά μέτρων για την τόνωση της απασχόλησης και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μέσα στο 2015 θα διοχετευθούν μέσω ΕΣΠΑ σχεδόν 4 δισ. ευρώ στην Αγορά.

Ο Αλ. Τσίπρας ήδη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, έδωσε εντολή για «νομοθετικό μπαράζ» που αφορά θέματα για τα οποία έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και τα οποία αποτελούν «σημαία» για την κυβέρνηση στη δεύτερη θητεία της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιεράρχηση του Μαξίμου, θα προωθηθούν άμεσα στη Βουλή:

1. Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως όσοι κάνουν χρήση συχνοτήτων θα πρέπει να πληρώσουν.

2. Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των συμβάσεων για τα δημόσια έργα.

3. Η προώθηση του σχεδίου Νικολούδη για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και τσιγάρων, θέματα με τα οποία είναι επιφορτισμένος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος.

4. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας. Σε αυτό το πακέτο συμπεριλαμβάνεται, όπως σημειώσαμε, η εκταμίευση μέσω του ΕΣΠΑ περίπου 4 δισ. ευρώ το επόμενο διάστημα. Τα χρήματα, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης, θα διοχετευτούν στην Αγορά προκειμένου να δοθεί ώθηση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να χρηματοδοτηθούν υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα δεν μπορούν να βρουν πόρους από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.


Σχολιάστε εδώ