Παραποιούν λογισμικά επιχειρήσεων για να εμφανίζουν μειωμένα κέρδη!

Την περασμένη Τετάρτη έγιναν σε Αττική και Κρήτη έλεγχοι σε εταιρείες πώλησης λογισμικού και επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε παραποίηση του λογισμικού και αλλοίωση των φορολογικών στοιχείων. Σκοπός της παραποίησης ήταν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να εμφανίζουν μειωμένα έσοδα και να αποφεύγουν έτσι να καταβάλλουν στο Δημόσιο τους φόρους που τους αναλογούν.

Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της παραποίησης λογισμικού έχει πάρει τεράστια έκταση το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της εστίασης, κάτι που συνεπάγεται απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά τους ελέγχους, στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκαν στην Αττική δύο εταιρείες πώλησης λογισμικού και δεκαοκτώ επιχειρήσεις εστίασης, ενώ στην Κρήτη ελέγχθηκαν μία εταιρεία πώλησης λογισμικού, τρεις επιχειρήσεις εστίασης και ένα ξενοδοχείο. Κατασχέθηκαν συνολικά 69 υπολογιστές-φορολογικοί μηχανισμοί και πλήθος μονάδων αποθήκευσης, περιφερειακών υπολογιστών και φορολογικών στοιχείων.

Τα ευρήματα θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής. Πραγματοποιήθηκαν ακόμη έρευνες σε δύο κατοικίες, στη μία από τις οποίες βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 126.895 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ