Ιεροδιδάσκαλοι: Διεθνές συνέδριο μετά την εκπαίδευση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Διά Βίου Εκπαίδευσης Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, σε θέματα Θρησκευτικών, Θρησκευτικής Ετερότητας και Διαπολιτισμικής Θρησκευτικής Αγωγής» ολοκληρώνεται με τη διοργάνωση ενός διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Διαπολιτισμική θρησκευτική Εκπαίδευση και ισλαμικές σπουδές: προκλήσεις και προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, με φορέα υποδοχής το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμεντ Άλι.

Σε αυτό το συνέδριο θα παρουσιαστούν τα πορίσματα του προγράμματος («Διά Βίου Εκπαίδευση Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων στη Θράκη») και των επιμορφωτικών πρακτικών της διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής, που αξιοποιήθηκαν για την ανάπτυξη διαθρησκειακών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση.

Επιπροσθέτως, έγκριτοι καθηγητές της Ελλάδας και του εξωτερικού θα εισηγηθούν θέματα που αφορούν τις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές για τις διαθρησκειακές και ισλαμικές ακαδημαϊκές σπουδές σήμερα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επιστημονική αιγίδα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με δικαιούχο την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Να σημειωθεί ότι το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή και σε όλους τους επιμορφωμένους θεολόγους και ιεροδιδασκάλους της Θράκης.

***

Σφηκοφωλιά…

Το «άβατον», που ίσχυε για πολλές δεκαετίες, δεν υφίσταται πλέον χάρη στις άοκνες προσπάθειες της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής και την ανοχή (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο λόγος για τον Έβρο, που τα τελευταία χρόνια, με την ίδρυση ψευτοσυλλόγων και μικρών ή μεγαλύτερων «σωτήρων» που παρείσφρησαν (με τις γνωστές μεθόδους) στην περιοχή, έχει δημιουργηθεί μιας πρώτης τάξεως «σφηκοφωλιά», για την οποία κανείς δεν σκέφτεται να αντιδράσει…

Έτσι, πολύ «φυσικά», διαβάσαμε ότι «ο πρόεδρος του συλλόγου μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, Σουλεϊμάν Ματζούρ, και το μέλος του συλλόγου, Χουσεΐν Ματζούρ, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB στην Κομοτηνή και συναντήθηκαν με τον γενικό πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς».

Το δημοσίευμα συνέχιζε με την πληροφορία ότι ο πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε τον πρόεδρο του DEB σχετικά με τις εργασίες του συλλόγου (ποιες εργασίες, καλέ, ο σύλλογος ό,τι ήταν να κάνει το έκανε με τη σύστασή του…), ενώ, λέει, υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων…

Στο τέλος, ο συντάκτης ανέφερε πως ο Τσαβούς περιέγραψε στους επισκέπτες του «τις εντυπώσεις του από το Κουρμπάν Μπαϊράμ που πέρασε ο ίδιος στη Ρόδο», μια και τα… υποκαταστήματα είναι πολλά και ο Τσαβούς (και ο κάθε Τσαβούς) τρέχει και δεν φτάνει…

***

Το «πουλάνε» και σε υψηλή τιμή…

Τη νίκη του DEB στις ευρωεκλογές συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να «πουλάνε» οι DEBίτες και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που προώθησαν την επίσκεψη του Τσαβούς στη Ρόδο.

Στην ιστοσελίδα του ακραίου κόμματος, μεταξύ άλλων, μπορεί να διαβάσει κανείς: «Από τις ερωτήσεις που έγιναν και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι ροδίτες μουσουλμάνοι Τούρκοι», (Σ.σ.: για να μην ξεχνιόμαστε…), «για τον γενικό πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, παρατηρήσαμε πως η ιστορική επιτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου τους επηρέασε πολύ»…

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι ποιος θα πληρώσει τη… λυπητερή…


Σχολιάστε εδώ