Ζητείται ελπίς…

Η ΕΠΟ προφανώς και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή τη θλιβερή εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Όταν μια ομάδα πριν από 15 μήνες ήταν μια ανάσα από τους «8» του Μουντιάλ και τώρα παραμένει δίχως νίκη σε έναν όμιλο της πλάκας στα προκριματικά του Euro, δεν γίνεται να μη φταίει η διοίκηση της ομοσπονδίας. Πολλά τα λάθη και οφείλει να τα αναγνωρίσει, αν θέλει να βάλει και πάλι την ομάδα στον ίσιο δρόμο. Και ασφαλώς μεγάλο μερίδιο καταλογίζεται στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Σαρρή και λιγότερο στον νυν Γιώργο Γκιρτζίκη, που ανέλαβε όταν ήδη το καράβι έμπαζε νερά.

Πάμε και στην επόμενη μέρα. Προφανώς είναι πολύ σημαντικό να έρθει ένας προπονητής που θα μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά και θα μαζέψει αυτό το συνονθύλευμα. Αλλά αν δεν απαντηθεί πρώτα τι Εθνική θέλουμε και πώς θα πορευτεί, θα γίνει πάλι μια τρύπα στο νερό. Για την Εθνική ομάδα πρέπει να αποφασίζουν άνθρωποι που ξέρουν το αντικείμενο. Πρέπει να αναλάβει ένας άνθρωπος που θα τρέξει το τμήμα και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης με την ομάδα. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Δεν φταίει το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Τέτοιο διαθέτουν αρκετοί από τους παίκτες που παίζουν στην Εθνική. Δεν μπορούν όμως να σταυρώσουν δεύτερη μπαλιά στο χορτάρι όταν φοράνε την «γαλανόλευκη». Δεν είναι όλοι άχρηστοι και άσχετοι, αν δεν καταλάβουν όμως πού βρίσκονται και πόσο τιμητικό είναι να αγωνίζονται για το εθνόσημο, τόσο τα χαστούκια θα συνεχίζονται. Απαξιωμένη είναι πια η Εθνική. Ουδείς ασχολείται μαζί της. Αν, όμως, μπεις στο γήπεδο, τότε δεν γίνεται να ανέχεσαι τέτοια ξεφτίλα. Δεν το δέχεσαι σε προσωπικό επίπεδο δηλαδή. Οφείλεις να πολεμήσεις.

Χίλιες φορές να μην έμπαιναν καθόλου στο γήπεδο με αυτό το πρόσωπο που παρουσίασαν. Ούτε το Λουξεμβούργο και η Μάλτα δεν έχουν πάθει τέτοια χουνέρια μαζεμένα στην ιστορία τους. Και το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει αν τελικά έπιασε πάτο η Εθνική ή αν έχει ακόμα να χάσει και από άλλα τέτοια συγκροτήματα.

Απόψε παίζουμε με την Ουγγαρία. Για να δούμε. Θα τερματίσουμε με ΜΗΔΕΝ νίκες στον πιο εύκολο όμιλο που μας έτυχε σε προκριματικά;


Σχολιάστε εδώ