Επί του πιεστηρίου

Η Κεφαλονιά απέκτησε προχθές τον νέο Μητροπολίτη της, μια και βάσκανος μοίρα δεν επέτρεψε να χαρούμε τον Γεράσιμο Φωκά, ο οποίος πέθανε δύο μέρες πριν αναλάβει τη Μητρόπολη της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ο νέος Μητροπολίτης μας -βέρος Κεφαλονίτης γαρ- είναι ο κ. Δημήτριος Αργυρός, κοντογείτονας (κατάγεται από το Φτερνό της Λευκάδας), και μέχρι τώρα ήταν διευθυντης της Σχολής Βελλά των Ιωαννίνων. Εκλέχθηκε από την Ιεραρχία με 69 ψήφους. Να ευχηθούμε στον νέο Μητροπολίτη μας από βάθος ψυχής: Πολλά τα έτη, Δέσποτα. Έχετε την τιμή να διακονήσετε τη γη του Αγίου Γερασίμου και σας περιμένει πολύ έργο. Και μία ακόμη ευχή:

Να είστε πάντα κοντά στον άνθρωπο και ιδιαίτερα σε εκείνους που πονάνε…

***

Η Κεφαλονιά είχε μία ακόμη σημαντική παρουσία. Στον πολιτικό στίβο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου εκλέχθηκε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Ήταν μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και όχι χωρίς λόγο. Είναι πολλά τα προσόντα της. Υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία, Αφροδίτη, που τη θεωρώ δεδομένη.

***

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τρισεκατομμύρια δολάρια, όταν κόσμος πεινάει, παιδάκια πεθαίνουν από ασιτία, άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να ζήσουν άλλη μια μέρα; Το πρώτο τρίμηνο του 2015 χάθηκαν στα χρηματιστήρια 12 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτοί που τα έχασαν πώς τα είχαν αποκτήσει; Είχαν φορολογηθεί; Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο κορόιδα…

Την ίδια στιγμή, 702 εκατομμύρια άνθρωποι, που αντιστοιχούν στο 9,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ποιο είναι το όριο της ακραίας φτώχειας; Μόλις 1,9 δολ. την ημέρα!

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ