Δεν θα είναι ο… γαλατάς που ξημερώματα θα τους κτυπάει την πόρτα αλλά το ΣΔΟΕ!

Το μήνυμα σαφέστατο: Τέλος η ασυλία, τέρμα ακόμη και το οικογενειακό άβατο, όπως ακριβώς γίνεται και στη Γερμανία. Και δεν θα μπορούν να διαμαρτυρηθούν, αφού όλο το οικονομικό κατεστημένο έχει κάνει… Ευαγγέλιο το γερμανικό πρότυπο σε όλες τις εκφάνσεις του. Μέχρι… εικόνισμα έχουν κάνει τον Σόιμπλε.

Ο κ. Αλεξιάδης έδωσε το περίγραμμα της άμεσης δράσης των ελεγκτικών αρχών, το οποίο έχει την έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου:

«Με βάση ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, θα προχωρήσουμε σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους μέσα στο 2016, σε επιχειρήσεις προμηθευτών του Δημοσίου, τεχνικών εταιρειών, πολυεθνικών ομίλων, τραπεζικών ομίλων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκμετάλλευσης ιδιωτικών οδών, γεφυρών κ.λπ. Για προφανείς λόγους. Να μη χάσουμε τον λόγο. Να το εξηγήσουμε. Στοχεύουμε, δηλαδή, στη μεγάλη φοροδιαφυγή με βάση τα διεθνή και ευρωπαϊκά ελεγκτικά πρότυπα, στόχους και μεθόδους.

Αντιγράφουμε και υιοθετούμε ελεγκτικά πρότυπα και διαδικασίες ευρωπαϊκών χωρών, για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Πρότυπό μας είναι οι έλεγχοι που έγιναν στη Γερμανία, όταν ξημερώματα εκατοντάδες ελεγκτές της εφορίας και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για θέματα φοροδιαφυγής. Τέτοιες σκηνές θα έχουμε και στην Ελλάδα, όχι μόνο στη μικρή και στη μεσαία φοροδιαφυγή, που είχε το κύριο βάρος των φορολογικών ελέγχων στο παρελθόν, αλλά κυρίως στη μεγάλη και στη διαπλεκόμενη».

Βάζουμε τέλος στην ασυλία

Κατέστησε επίσης σαφές ο κ. Αλεξιάδης ότι προτεραιότητα θα δοθεί «στην ολοκλήρωση και στην έναρξη ελέγχων -για τους οποίους έχουν εκδοθεί ήδη από το παρελθόν εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες- επιχειρήσεων ή προσώπων που σχετίζονται με την πολιτική τώρα ή στο παρελθόν και με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στόχος, οι έλεγχοι αυτοί να έχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών, χωρίς λογικές πολιτικών παρεμβάσεων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως είχαμε στο παρελθόν και το αποτυπώνει με σαφήνεια ο ν. 4336, που ψηφίστηκε στη Βουλή. Βάζουμε τέλος στην ασυλία, τις ειδικές μεταχειρίσεις κ.λπ. Με δεδομένο το τεκμήριο της αθωότητας, κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο διαπλοκής, διαφθοράς, φοροδιαφυγής, που κόστισε στον έλληνα πολίτη».


Σχολιάστε εδώ