Ανοιχτούς διαύλους με τον ΣΥΡΙΖΑ κρατάει η Φώφη

Η Φώφη Γεννηματά τηρεί για την ώρα τις ισορροπίες και δίνει βάρος, σε πρώτη φάση, στην επιστροφή και επανένταξη στελεχών που έχουν αποχωρήσει (π.χ. Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Πεταλωτής κ.ά.). Επιπλέον, η κ. Γεννηματά φαίνεται να δίνει προτεραιότητα και στο βάθεμα της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, με προοπτική, όπως έχει ξαναγράψει το «ΠΑΡΟΝ», ένα συνέδριο εντός του 2016.

Η κ. Γεννηματά, επιθυμεί να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για πιθανές συνεργασίες στο μέλλον, ωστόσο επιμένει στη γραμμή της αυτόνομης παρουσίας και της αυτόνομης φυσιογνωμίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια ομάδα στελεχών, κυρίως από τη λεγόμενη «βενιζελική πτέρυγα», που εναντιώνεται και μάλιστα με ένταση σε κάθε προσπάθεια προσέγγισης και ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, «ακόμα και τώρα ορισμένοι αναζητούν δικαίωση των σκληρών πολιτικών που εφάρμοσαν μαζί με τον Σαμαρά και έκαναν το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα μιας υπερσυντηρητικής πολιτικής».

Δεκτικοί και θετικοί σε μια προσέγγιση και ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με προσεχτικά όμως βήματα, είναι, κατ’ αρχάς, ο Κώστας Λαλιώτης αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Για την ώρα βέβαια κινούνται προσεκτικά ώστε να μην υπάρξουν εσωτερικές αναταράξεις.

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και κυρίως οι λεγόμενοι Γεννηματικοί, για την ώρα τουλάχιστον, αποφεύγουν να ανοίξουν αυτό το κρίσιμο θέμα και επιμένουν σε μια πολιτική «συνεχούς ενδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Κορυφαία στελέχη, όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός, εκτιμούν πως τώρα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην επιστροφή «πολύτιμων στελεχών πίσω στο σπίτι τους στο ΠΑΣΟΚ» και να εμβαθυνθεί η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τις υπόλοιπες κινήσεις του χώρου.

Η κ. Γεννηματά, που -όπως φαίνεται- έχει μια πολύ καλή χημεία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, μελετάει συγκροτημένα τα επόμενα βήματα και δη την πορεία προς ένα συνέδριο για τον «τρίτο πόλο».

Συνεργάτες του κ. Θεοχαρόπουλου σημείωναν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να γίνει μέσα στο 2016, αφού όμως έχουν προηγηθεί περιφερειακές συνδιασκέψεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να υπάρξει πλήρης σύγκλιση των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων των κομμάτων και των κινήσεων που συνεργάστηκαν και συνεργάζονται υπό τη σκέπη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Σχολιάστε εδώ