Τι ξέρει ο Νικήτας;

Δεν μιλούσε γενικώς και αορίστως. Είχαν περιέλθει σε γνώση του πληροφορίες για «οχλήσεις» που δέχονταν ακόμη και κορυφαία στελέχη της παράταξης από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα και επιχειρηματικούς ομίλους, που τους ζητούσαν να στηρίξουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Η αναφορά του μάλιστα σε «τζάκια» είχε να κάνει με το γεγονός ότι σε μια περίπτωση το ενδιαφέρον προερχόταν από εκπρόσωπο οικογένειας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά αρκετές δεκαετίες τώρα. Για να προλάβω τη… διαφαινόμενη παρεξήγηση, το ενδιαφέρον αφορούσε στέλεχος γένους αρσενικού, που, ωστόσο, δεν κατεβαίνει υποψήφιος διότι δεν… κατάφερε να μαζέψει τις αναγκαίες πενήντα υπογραφές.

***

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Κων. Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την προσπάθεια του γιου του Κυριάκου. Όσο βέβαια το επιτρέπει η ηλικία του και η κατάσταση της υγείας του. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς δεν βρήκε πολλούς πρόθυμους «να βάλουν πλάτη».

Για του λόγου το αληθές, αναφέρω ότι στις αρχές της εβδομάδας ο Επίτιμος κάλεσε στο γραφείο του δύο έμπειρα και με μακρά θητεία στην παράταξη στελέχη, με τα οποία είχε συνεργαστεί ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προτροπή του να στηρίξουν τον Κυριάκο αμφότεροι απάντησαν αρνητικά, ένας εξ αυτών μάλιστα του είπε ότι δεν τον θεωρεί κατάλληλο να ηγηθεί της παράταξης. «Δεν θέλω να σας πιέσω. Βοηθήστε τον τουλάχιστον να βρει τις 50 υπογραφές», ήταν η… παράκληση του Επίτιμου.

***

Δεν είμαι του… μπαμπά…

Με… σκωπτική διάθεση αντιμετωπίζεται από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η προσπάθεια απογαλακτισμού στην οποία επιδίδεται, εν όψει εκλογών, ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αναφορές όπως «δεν είμαι συνέχεια του Κων. Μητσοτάκη» ή «μη με κρίνετε με βάση το επώνυμό μου» αποτελούν αντικείμενο ειρωνικών σχολίων. Ιδίως όταν ο ίδιος ακυρώνει στην πράξη την προσπάθειά του να πείσει ότι είναι αυτόφωτος και δεν ποντάρει στην πατρική κληρονομιά. Ένας από τους πενήντα που υπογράφουν την υποψηφιότητά του είναι ο Κων. Μητσοτάκης, εντελώς συμπτωματικά ο… πατέρας του.

***

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Κ. Καραμανλής είχε αποφασιστική συμβολή στην απόφαση του Μ. Βορίδη να μην είναι υποψήφιος για την αρχηγία. Δεν ήταν ωστόσο εκείνος που έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, αλλά άλλο κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας -που δραστηριοποιείται χωρίς να φαίνεται-, που διατηρεί στενές και μακροχρόνιες σχέσεις με την… ευρύτερη οικογένεια Βορίδη. Εν κατακλείδι, το deal είχε κλείσει σε άλλα γραφεία και απλώς επισφραγίστηκε στη συνάντηση του Βορίδη με τον πρώην πρωθυπουργό.


Σχολιάστε εδώ