Πώς αποτιμά το Μαξίμου το ταξίδι Τσίπρα στη Νέα Υόρκη…

Αναλυτικά, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι:

• Η διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους, εν όψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης για την απομείωσή του, είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση και τη χώρα, κάτι που άλλωστε κατέστη προφανές και σε προηγούμενες φάσεις της διαπραγμάτευσης

• Επιπλέον, ενισχύθηκε η δημόσια εικόνα της χώρας και εδραιώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, σημειώνει το Μαξίμου, ότι η αιχμή της ελληνικής παρέμβασης στόχευε σε δύο τομείς: Το Μεταναστευτικό και το ζήτημα των διεθνών συνεργασιών.

Ειδικότερα στο Μεταναστευτικό, εκτός από τα μέτρα που σταθερά ζητάει η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός έθεσε τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης προ των ευθυνών τους. Επίσης ένα από τα θέματα που εκτιμάται ότι προωθήθηκαν σημαντικά είναι οι τριμερείς συνεργασίες της Ελλάδας και της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και οι προοπτικές που ανοίγονται στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

• Ιδιαίτερα θετικά, τέλος, αποτιμάται η προώθηση της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία βασίζεται στην αρχή των πολύπλευρων και επωφελών για τη χώρα συνεργασιών. Σημαντική, επίσης, θέση στην ατζέντα του πρωθυπουργού είχε η προσέλκυση επενδύσεων που θα παράγουν όφελος τόσο για τους επενδυτές όσο και για τη χώρα. Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν οι επαφές με τον κόσμο της ομογένειας αλλά και οι διμερείς επαφές με τις αντιπροσωπείες άλλων χωρών.


Σχολιάστε εδώ