Ο Σαμαράς θα είναι ο αντ’ αυτού του Τζιτζικώστα στη Βουλή

Λέγεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα στη μάχη για την αρχηγία, με «αντάλλαγμα» τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τη θέση του πρωθυπουργού στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν νωρίτερα από το 2019 και τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι μέχρι τότε ο κ. Τζιτζικώστας, λόγω του ότι έχει εκλεγεί περιφερειάρχης, δεν μπορεί, σύμφωνα με τον νόμο, να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής. Μύχιος πόθος του κ. Σαμαρά είναι αρχικά να επιστρέψει από την πίσω πόρτα στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια να προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς από τον Αλ. Τσίπρα!

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών φαίνεται ότι ξεκίνησε πριν από ημέρες, αλλά η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μέσα στην εβδομάδα. Ήταν η πρώτη, από όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχαν στις περιφερειακές εκλογές, όταν ο κ. Τζιτζικώστας κατέβηκε ως «αντάρτης» κόντρα στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και κέρδισε με πανηγυρικό τρόπο.

Ως ένδειξη της συμφωνίας θεωρείται η στήριξη που παρέχουν σαμαρικοί βουλευτές, είτε φανερά (Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Ν. Μηταράκης) είτε υπογείως (Ανδρ. Κατσανιώτης). Ακόμη, ένας μεγάλος αριθμός στελεχών, που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, έχει κινητοποιηθεί και μαζεύει ψήφους για τον κ. Τζιτζικώστα.

Η πληροφορία για τη συμφωνία Σαμαρά – Τζιτζικώστα έχει φτάσει φυσικά και στο στρατόπεδο των άλλων διεκδικητών, προκαλώντας φυσικά την έντονη δυσφορία τους – κυρίως του κ. Μεϊμαράκη.


Σχολιάστε εδώ