Επί του πιεστηρίου

Σε καθεστώς μόνιμης αμνησίας έχει περιέλθει η ΝΔ. Και από κοντά και το ΠΑΣΟΚ. Βγήκαν να… θριαμβολογήσουν γιατί οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού που οι ίδιες διοργάνωσαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ: Να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM και όχι ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» – ονομασία που από το 2004 έχουν αναγνωρίσει οι Αμερικανοί, επί Τζορτζ Μπους του νεότερου και αφελούς… Κατόπιν αυτού η Ελλάδα δεν πήρε μέρος.

Ανάλογη κατάσταση είχε σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, οι Αμερικανοί είχαν συγκαλέσει συνάντηση των κρατών που συμμετέχουν στον συνασπισμό εναντίον του ISIS. Οι ΗΠΑ επέμεναν να αναφέρονται τα Σκόπια στο κοινό ανακοινωθέν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος να μη συμμετάσχει στη συνάντηση.

Αυτό το ξέχασαν…

***

Άδικο είχε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος είχε αμφισβητήσει ότι το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης είχε κάποια σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και είχε ασκήσει σκληρή κριτική κατά της αρχαιολόγου της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη. Προχθές πήρε το… αίμα της πίσω. Σε ανακοινώσεις της υποστήριξε ότι το ταφικό μνημείο κατασκευάστηκε ύστερα από παραγγελία και με χρηματοδότηση του Μ. Αλεξάνδρου για τον φίλο του Ηφαιστίωνα.

***

Τρέλα πουλάει η γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία πρόσφερε 1,4 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων για 40 χρόνια. Κάθε μέρα βάζει και νέους όρους, προσπαθώντας να μειώσει την τιμή που έχει προσφέρει. Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, η Fraport δεν έχει δικά της λεφτά και θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι να βρει χρηματοδότες.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ