«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» αποτελεί μία μοναδική πρωτοβουλία που προσεγγίζει τη γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο παρέχοντας της τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα τη βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή «Σχολή Δύναμης» που γνωρίζει καλά τις πραγματικές ανάγκες της γυναίκας ασθενούς και έχει στόχο τη στήριξη και τη συναισθηματική ενδυνάμωσή της.

«Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η Novartis έχει συμβάλει σημαντικά στην θεραπευτική αντιμετώπιση, αλλά και την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, οι οποίες αποτελούν έμπνευση και κίνητρο για τις ενέργειές μας. Δέσμευση μας είναι να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, θέτοντας τις πολυδιάστατες ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού στο επίκεντρο», δήλωσε ο Στάθης Λιβανός, γενικός διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis. «Ως θεράποντες γιατροί, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η ολιστική προσέγγιση της ασθενούς σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου,» επεσήμανε ο Ιωάννης Μούντζιος, ογκολόγος-παθολόγος και γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος. Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους. Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: Την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος, κάθε συμμετέχουσα θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 17:30-20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

To πρόγραμμα στηρίζει η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ενώ ως πρόσωπο της καμπάνιας πρωταγωνιστεί η performing artist Λίντα Καπετανέα.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:

Δευτέρα,
5/10, 12/10, 19/10, 2/11, 9/11

• Μυστικά για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών από την Άννα Παγούνη (δερματολόγος – αφροδισιολόγος).

• Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με την Ευαγγελία Παπαθέου (δραματοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια).

• Σεμινάριο μόδας & styling με την Αννούσα Μελά (Blogger-Style expert).

• Συμβουλές για Make-up από την Χαρά Παπανικολάου (Make-up artist).

Τετάρτη,
7/10, 14/10, 21/10, 4/11, 11/11

• Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία με την Ευαγγελία Παπανικολάου (μουσικοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια GIM).

• Συζήτηση και συμβουλές για τον Νευροπαθητικό Πόνο με την Αθηνά Βαδαλούκα (αν. καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής).

• «Positive thinking» με τον Άγγελο Δερλώπα (επαγγελματίας Coach).

Πέμπτη,
8/10, 15/10, 22/10, 5/11, 12/11

• Εικαστική Ψυχοθεραπεία με την Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια).

• Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος, από την Αθηνά Τιγγινάγκα (φυσικοθεραπεύτρια).

• Προσαρμοσμένο Pilates/Yoga session με την Αϊνόλα Τερζοπούλου (δασκάλα Pilates).

Πού:
Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο «7ος», Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), Πλατεία Συντάγματος.

Παρασκευή, 16/10 & 6/11
• Συμβουλές για υγιεινή διατροφή για τον ογκολογικό ασθενή από τον Ευάγγελο Ζουμπανέα (διατροφολόγος) και την ομάδα του.

• Μαγειρεύοντας νόστιμα και υγιεινά με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο (σεφ).

Πού:
Τα σεμινάρια μαγειρικής και διατροφής θα πραγματοποιηθούν στο «Driskas Test Kitchen», Λάμψα 19 στους Αμπελόκηπους (Σταθμός Πανόρμου-έξοδος προς οδό Χατζηκωνσταντή). Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα γιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

***

Συγκλονιστική η εξομολόγηση της Χαρούλας Αλεξίου για τον καρκίνο του μαστού

Συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση της Χαρούλας Αλεξίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, αναφερόμενη στη προσωπική της εμπειρία με τη νόσο. «Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει. Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;», «Τι δεν έκανα καλά;», «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Η θετική ψυχολογία και η δύναμη που κρύβει μέσα της η κάθε γυναίκα αποτελούν σημαντικά όπλα στην αντιμετώπιση της νόσου. Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», μέσω της ολιστικής προσέγγισης, στόχο έχει να βοηθήσει τις γυναίκες να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες». Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη ερμηνεύτρια εντόπισε το πρόβλημα σε έναν έλεγχο ρουτίνας, όταν ο καρκίνος ήταν σε πρώιμο στάδιο και έτσι δεν χρειάστηκε να υποστεί την ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών.


Σχολιάστε εδώ