50 χρόνια προσφοράς, πρωτοπορίας και ανάπτυξης

Χρονιά-σταθμός για την DEMO ήταν το 1985, όταν η εταιρεία έστρεψε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της προς το εξωτερικό, με στόχο την είσοδό της στην παγκόσμια αγορά. Για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε το Τμήμα Παγκόσμιων Πωλήσεων, το οποίο σήμερα έχει πετύχει να εξάγει τα προϊόντα της DEMO σε πάνω από 50 χώρες. Πλέον, η DEMO έχει εδραιώσει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά, αφού αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα φαρμακευτικών προϊόντων της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Ωκεανίας και της Μέσης Ανατολής. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στη Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceuticals GmbH με έδρα το Μόναχο και προβλεπόμενο κύκλο εργασιών 10.000.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον, λειτουργεί ήδη υποκατάστημα της DEMO στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους είναι η λειτουργία επτά ακόμη υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σημείο καμπής για την εντυπωσιακή ανάπτυξη της DEMO ήταν το 1997, όταν η εταιρεία αποφάσισε να στραφεί στην εγχώρια νοσοκομειακή αγορά με σκοπό να κατακτήσει την 1η θέση, κάτι που πέτυχε μόλις τρία χρόνια αργότερα. Αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής επιτυχίας της εταιρείας ήταν η ανάπτυξη μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής πλαστικών φιαλιδίων, που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πρώτες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι επενδύσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Το 2005 η DEMO δημιούργησε το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου στην Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο κατασκεύασε το τρίτο της εργοστάσιο παραγωγής , επεκτείνοντας έτσι τις εγκαταστάσεις της στο Κρυονέρι, που πλέον ξεπερνούν συνολικά τα 45.000 τμ.

Η επιτυχημένη στρατηγική της DEMO επέφερε και σημαντικά οικονομικά οφέλη στην εταιρεία με συνεχώς αυξανόμενα κέρδη. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κύκλος εργασιών της DEMO ξεπερνάει σήμερα τα 112.000.000 ευρώ, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 22% τα τελευταία 8 χρόνια. Η σταθερή ανάπτυξη της DEMO όλα αυτά χρόνια συνδυάστηκε και με την εντυπωσιακή αύξηση του προσωπικού της, το οποίο αριθμεί σήμερα περίπου 700 εργαζομένους, στους οποίους η εταιρεία επενδύει συστηματικά, με στόχο την άρτια επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευσή τους.

H DEMO σήμερα αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα φαρμακευτικών προϊόντων τόσο για νοσοκομειακή όσο και για εξωνοσοκομειακή χρήση, ενώ στο πλαίσιο των διεθνών της σχέσεων συνεργάζεται με οίκους του εξωτερικού για διάθεση καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην ελληνική αγορά. Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η συνεχής προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί επίσης στρατηγική επιλογή για τη DEMO ΑΒΕΕ. Μέσα από πρωτοβουλίες που στηρίζουν τον εργαζόμενο, τον ασθενή, τον πολίτη και το περιβάλλον, η εταιρεία ανταποδίδει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη της και δημιουργεί σταθερές βάσεις για την υγιή της πορεία στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ανακυκλώνει εντυπωσιακές ποσότητες πλαστικού και χαρτιού, κάνει με δικά της μέσα τη συγκομιδή των στερεών αποβλήτων της εταιρείας και τα μεταφέρει προς καταστροφή, στηρίζει ΜΚΟ, ιατρικά κέντρα νησιών του Αιγαίου, κοινωνικά παντοπωλεία, είναι χορηγός ενός σπουδαίου αθλητή, του Έλληνα Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, διαθέτει Τράπεζα Αίματος με εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της και πολλά ακόμα.

Κλείνοντας έναν κύκλο 50 ετών πρωτοπορίας και προσφοράς, η DEMO είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα, με τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη των υπαρχουσών γραμμών.

Επιχειρηματικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη 8 έως 10 νέων προϊόντων ανά έτος και η επέκτασή της σε πάνω από 75 χώρες την επόμενη τριετία. Όμως, ο ουσιαστικός στόχος της DEMO είναι να συνεχίσει να δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα, να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα στους επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως και κυρίως, να φροντίζει με την κορυφαία της ποιότητα τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο.


Σχολιάστε εδώ