Φαλτσιάνι: Ποτέ δεν μου ζήτησε ο Σαμαράς να έρθει σε επαφή μαζί μου!

Μόνο που επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά όχι μόνο δεν είδαμε να φθάνει στον Εισαγγελέα καμία υπόθεση διαφθοράς, αλλά ακόμη και η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, με χειροπιαστές τις αποδείξεις, έμεινε στα… αζήτητα, προφανώς γιατί την… κοσμεί ο στενός συνεργάτης και σύμβουλός του Στ. Παπασταύρου. Ενώ τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πιάστηκαν στα πράσα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ξαδέλφου τους αλλά και του διαδόχου του, του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος… ξέχασε το στικάκι με τους 2.062 στο συρτάρι του, και έχουν καταφύγει στα δικαστήρια για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Η μη… μόχλευση της λίστας Λαγκάρντ -πέραν εκείνων του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν κ.λπ.- κάθε άλλο παρά δεν ήταν εσκεμμένη, κύριε Μεϊμαράκη. Και το δημόσιο «κατηγορώ» αφορά αυτήν την… απραξία (προς ζημία του Δημοσίου) σε σχέση με τον Ερβέ Φαλτσιάνι, τον άνθρωπο που έκλεψε από την HSBC, όπου δούλευε, χιλιάδες αρχεία για λογαριασμούς καταθετών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 2.062 Έλληνες.

Στη συνέντευξή του στο «Βήμα», στη Μαρία Δεναξά, στην ερώτηση «Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου δεν ήσασταν σε επαφή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ή με τους έλληνες εισαγγελείς;» η απάντησή του ήταν μαχαιριά στην κυβέρνηση Σαμαρά:

• «Ποτέ, ποτέ δεν είχα επαφές πριν από αυτή την αλλαγή κυβέρνησης. Πριν από την κυβέρνηση Τσίπρα ποτέ κανένας από την Ελλάδα δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει σε επαφή μαζί μου»! Και πρόσθεσε, θεμελιώνοντας ακόμη περισσότερο τις ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά:

• «Μέσα στο σημερινό πλαίσιο των τελευταίων μηνών, δεν είχα ποτέ άλλοτε τόσες επαφές με τις ελληνικές Αρχές».

Κατόπιν αυτών των συγκεκριμένων αποκαλύψεων του Ερβέ Φαλτσιάνι, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να καταθέσει τις δικές του θέσεις-απαντήσεις, να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν επιδίωξε να έχει επαφή με τον Φαλτσιάνι, ώστε να μάθει από πρώτο χέρι τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από τις κόλλες της λίστας Λαγκάρντ και πώς μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να συλλάβει τη διαφυγή αδήλωτων δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία. Και πρωτίστως να μάθει τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς του συμβούλου του κ. Παπασταύρου. Ο κ. Σαμαράς θα είχε -και θα έχει- τους λόγους του που δεν επιδίωξε την επαφή αυτή…


Σχολιάστε εδώ