Το Βατερλώ των… επαναστατών

Από κει που έλεγαν, με πρώτο τον Λαφαζάνη, ότι στις κάλπες θα έπαιρναν διψήφιο ποσοστό και όλοι θα έτριβαν τα μάτια τους, δεν κατάφεραν να περάσουν τον πήχη του 3%, καθώς μόλις 142.372 συστρατεύθηκαν με τον Παναγιώτη, τη Ζωή, τον Μανώλη Γλέζο, τον Ήσυχο, τον Στρατούλη, τη Βαλαβάνη και τους λοιπούς «αντάρτες», όταν ο Λεβέντης πήρε παραπάνω, 168.706 ψήφους.

Βαριά ηττημένος είναι ο Γλέζος, που φάνηκε ότι είναι μακριά από την πραγματικότητα. Και αυτό το πιστοποιεί το ότι ο κόσμος, ο απλός πολίτης, άκουσε τον Τσίπρα και όχι εσένα, Μανώλη. Και με την ψήφο του καταδίκασε τις αποστασίες, έχοντας ζωντανή στη μνήμη του την αποστασία του ’65, που την πλήρωσε πολύ ακριβά ο τόπος. Πολύ πιθανό να ήταν νικητές οι βουλευτές που καταψήφισαν το Μνημόνιο αν είχαν προχωρήσει στην έντιμη επιλογή, καταθέτοντας την ίδια στιγμή τη βουλευτική τους ταυτότητα. Αυτονόητη πράξη για τον καθένα που διαφωνεί με μια κορυφαία για τον λαό και τη χώρα απόφαση, που δείχνει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα.

Και αυτό πρώτη θα έπρεπε να το είχε κάνει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία όμως, αντί αυτού, συνέχισε να χρησιμοποιεί τη Βουλή σαν να ήταν το κάστρο της, το προσωπικό της βασίλειο…

Λάθος τους, επίσης, ήταν που θεώρησαν ότι το 61,3% του «Όχι» στο δημοψήφισμα ήταν ψήφος υπέρ της δικής τους πολιτικής. Και τη διάψευση την πήραν την περασμένη Κυριακή στις κάλπες.

Μεγάλη ζημιά έκαναν στην Αριστερά, με τη Δεξιά, που υποτίθεται ότι την πολεμούν, να τρίβει τα χέρια της για το δώρο που της έκαναν. Αλλά ο λαός δεν παρασύρθηκε και αποφεύχθηκε η παλινόρθωση.

Τώρα έχουν όλο τον καιρό να σκεφθούν τις λαθεμένες επιλογές τους, με κυριότερη το ότι επί 7 μήνες που ήταν στην κυβέρνηση κανένας από τους κατέχοντες υπουργική καρέκλα δεν βγήκε ποτέ στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες να δηλώσει: «Εγώ διαφωνώ με τη συμφωνία που πας να κάνεις, Τσίπρα, και δεν θα την ψηφίσω».

Όσον αφορά το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της σύζευξης των «τριών», οι πληροφορίες λένε ότι ο Γλέζος θα επιστρέψει στα δικά του, η Ζωή θα πάρει τον δικό της, μοναχικό δρόμο, ποντάροντας στο ότι είναι νέα και έχει χρόνια μπροστά της για να επανέλθει στην ενεργό πολιτική, ο Λαφαζάνης θα ξαναδεί από την αρχή τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ είναι άγνωστο αν όλοι εκείνοι οι (πρώην πλέον) βουλευτές που έφυγαν μαζί από τον ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν στο κόμμα.

Ευλογία που θα απουσιάσουν…

Για τη ΛΑΕ έγραφε την Τρίτη στην «Αυγή» ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης: «Αυτοί που ανέτρεψαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, οι σφετεριστές του ΟΧΙ που φώναξε ο λαός, οι προσκυνητές του τοτέμ της δραχμής, οι υβριστές των συντρόφων τους, εκείνοι που τόλμησαν να μιλήσουν για χούντες, γύψους και Παπαδόπουλους, έλαβαν τελικά ό,τι τους άξιζε. Είναι κρίμα που θα λείπει από τη Βουλή ο Γλέζος -αχ, βρε Μανώλη, σε πήραν στον λαιμό τους οι διασπαστές-, είναι ευλογία που θα απουσιάσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και τα παρελκόμενά τους».


Σχολιάστε εδώ