Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@ Να θυμίσω ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό τον Βενιζέλο, είχε πάρει 4,68%, ήτοι 1,60% λιγότερο από το 6,28% που πήρε την περασμένη Κυριακή με τη Φώφη αρχηγό. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επανεκλέχθηκε στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου ήταν υποψήφιος, δεν εμφανίσθηκε στα επινίκια.

@ Δεν έβαλε χωρίς λόγο ο Τσίπρας δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Μάρκο Μπόλαρη, στην κυβέρνηση. Κάποιοι που γνωρίζουν τα παρασκήνια του νέου κυβερνητικού σχήματος τόνιζαν ότι αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού περιέχει ένα μήνυμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι «εγώ δεν κλείνω τις πόρτες, είμαι διαθέσιμος για συνεργασία». Προφανώς, για να μην κρέμεται από τον Καμμένο…

@ Οι εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη 2015 ήταν ένα ακόμα βήμα στον μακρύ δρόμο των κοψοχέρηδων προς την Ιθάκη. Το προτελευταίο. Δεν θα παραλείψουμε το τελευταίο, τώρα που η στεριά είναι πια πολύ κοντά! Η ανάγκη ανασύνθεσης του κομματικού μας συστήματος έχει πια επείγοντα χαρακτήρα». Λόγια του Παντελή Οικονόμου, με ρίζες ΠΑΣΟΚ από πολύ παλιά. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την πραγματικότητα που έδειξαν οι κάλπες της περασμένης Κυριακής: «Οι εκκλήσεις “να γυρίσουμε στο σπίτι μας” ώστε “με την τρίτη διερευνητική εντολή να γίνει κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων” αποδείχτηκαν χωρίς αντικείμενο. “Πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι”, αλλά όλο και λιγότερο».


Σχολιάστε εδώ