Στο Ποτάμι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Ως προς τα εσωτερικά του κόμματος, ο Θεοδωράκης δεν αμφισβητείται από κανέναν ως αρχηγός, αλλά η κομματική οργάνωση βράζει για τα λάθη της ηγεσίας και στο συνέδριο θα κριθούν πολλά. Αν δεν παρουσιάσει άλλο πρόσωπο στον προσυνεδριακό διάλογο η ηγεσία, θα έχει μεγάλες απώλειες στελεχών, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν απογοητευτεί από την ελιτίστικη συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας. Δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα: Θα αλλάξει πρόσωπα το κόμμα για να μπορέσει να ξεπεράσει τη σύνδεση με τη ΝΔ και το παλιό, και ποια τάση θα επικρατήσει στο συνέδριο; Τα στελέχη που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ θα κυριαρχήσουν στο κόμμα και ποια θα είναι η στάση της Δράσης;

Σύμφωνα, πάντως, με κύκλους που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του Ποταμιού, η απόφαση για τη δημιουργία πλήρους οργανωτικής δομής του κόμματος -τοπικές επιτροπές, Κεντρική Επιτροπή, πολιτικό γραφείο, εκλεγμένος γραμματέας- είναι δεδομένη, και ως προς την πολιτική και την ιδεολογική ταυτότητα θα είναι η «Φιλελεύθερη Αριστερά». Στην ερώτηση τι σημαίνει η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι μετά τη συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης το Ποτάμι (πήρε 4,09%, μόλις 0,66% πάνω από τον Λεβέντη) είτε θα μεγαλώσει είτε θα διαλυθεί, η απάντηση ήταν ότι το εννοεί.

Στελέχη λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ!

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έχουν φτάσει πληροφορίες ότι στελέχη έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, με την προοπτική να μετακινηθούν στο άμεσο μέλλον στην περίπτωση που συνεχιστεί το «φυλλορρόημα» του Ποταμιού. Πολλά ενδεχομένως θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει το συνέδριο του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Δεκεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ