Ο λαός σ’ τα έδωσε όλα, Αλέξη – Τώρα όλη η ευθύνη είναι δική σου για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα

Ανώμαλη ήταν η προσγείωση από τα σύννεφα όπου πετούσαν και των μιντιαρχών και των ολιγαρχών, που έχουν καταφέρει, χρόνια τώρα, η χώρα να κινείται μόνο γύρω από τον δικό τους αστερισμό και οι πολιτικοί (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα. Και όσοι επιχείρησαν να ανατρέψουν με κάποιο τρόπο αυτήν τη σχέση ανατράπηκαν οι ίδιοι από το μακρύ χέρι του κατεστημένου. Και είχαν την αυταπάτη ότι το ίδιο θα συνέβαινε και την περασμένη Κυριακή. Ότι θα έβαζαν και τον Τσίπρα στο καλούπι. Ότι δεν θα έπαιρνε αυτοδυναμία. Και ότι ο Καμμένος δεν θα έμπαινε στη Βουλή. Και έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στο έλεος του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν αναγκασμένος να… προσαρμοσθεί στις δικές τους θέσεις, που τις έχει καταδικάσει ο λαός – απόδειξη, τα πολύ μικρά ποσοστά τους στις εκλογές. Ή, στην πιο ακραία περίπτωση, θα έπρεπε να συγκατοικήσει στο Μαξίμου με τον… ψηλότερό του, τον πρόεδρο της Δεξιάς, κάτι που ήταν και ο διακαής πόθος του Βερολίνου και των Βρυξελλών, η λύση τού… εύηχου: «Κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού». Λύση που βδομάδες πριν από τις εκλογές πλασάριζαν στην ελληνική κοινωνία. Και το… κερασάκι ήταν ο ισχυρισμός ότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα βγει από την κόλαση των Μνημονίων και θα μπει στον… γερμανικό παράδεισο.

Υπέρ της παγίδας αυτής δούλευαν νυχθημερόν τα γνωστά καθεστωτικά ΜΜΕ, ώστε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ να πάνε καλά και να τεθεί υπό κυβερνητικό έλεγχο ο Τσίπρας.

Όλα τα είχαν σχεδιάσει. Το μόνο που δεν είχαν λογαριάσει καλά ήταν ο… ξενοδόχος, οι πολίτες που ψηφίζουν, οι οποίοι τελικά τους χάλασαν τη… σούπα που μαγείρευαν οι μέσα με τις εντολές των έξω. Είχαν, μάλιστα, βάλει το χεράκι τους και οι διασπαστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι χαμένοι. Κερδισμένος μόνο ο Τσίπρας.

Και τώρα, Αλέξη, πρέπει να… ξοφλήσεις τον λογαριασμό που χρωστάς στον ελληνικό λαό, τον οποίο υπέγραψες μαζί του τα μεσάνυχτα της 20ής του Σεπτέμβρη. Και να τηρήσεις τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσεις να απαλύνεις τις ακρότητες των μνημονιακών υποχρεώσεων, δρομολογώντας την ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από το δεσμωτήριο στο οποίο την έβαλαν από το 2010 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Από αυτόν τον δρόμο δεν μπορεί να ξεστρατίσει κανένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί από τη στιγμή που δέχθηκαν να μπουν στα ψηφοδέλτια ήξεραν τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την υπογραφή της η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και οι υποχρεώσεις αυτές θα πρέπει να υλοποιηθούν με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία. Αυτό θα πρέπει να είναι η μόνη τους έγνοια.

Έχεις υπογράψει, Αλέξη Τσίπρα, ότι η χώρα θα αφήσει πίσω της το χθες. Έχεις δεσμευθεί ότι η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα. Σε πίστεψε και σε ψήφισε ο ελληνικός λαός, δίνοντάς σου τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησες. Μην τον απογοητεύσεις. Μην τον γελάσεις. Μην τον ξεχάσεις. Και η απόδειξη για την τήρηση των δεσμεύσεών σου θα είναι όταν τα συσσίτια θα αρχίσουν να περιορίζονται, οι άνεργοι θα λιγοστεύουν, μέχρι… εξαφάνισης, και τα λουκέτα θα μείνουν στο ράφι, αζήτητα. Όταν το χαμόγελο θα ξαναμπεί σε κάθε σπίτι. Και η Ελλάδα μας θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ως φόβητρο για άλλες χώρες…

Έχεις δείξει ότι το μπορείς.

Από δω και πέρα, κάθε μέρα πρέπει να το αποδεικνύεις.

Και μην ξεχνάς, Αλέξη, ότι μόνο εσένα ξέρουν οι πολίτες… Εσένα εμπιστεύθηκε ο λαός την περασμένη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ