Βάζουν λεφτά οι βιομήχανοι για το κυνήγι της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής!

Είναι η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό όργανο των ελλήνων βιομηχάνων δηλώνει δημόσια ότι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, οι οποίες θα φέρουν έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο με την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Έσοδα που θα συμβάλουν στην ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τους φόρους και στην οικονομική ενίσχυση των ευπαθών ομάδων. Είναι η ώρα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, «να εργαστούμε όλοι μας, ώστε να έλθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς άλλες ψευδαισθήσεις και χρονοτριβές», τονίζει ο ΣΕΒ και δηλώνει ότι «στο πλαίσιο αυτό, είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε πόρους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να βελτιωθούν δραστικά τα δημόσια έσοδα».

Νησίδες ακεραιότητας!

Ήδη, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς, ο ΣΕΒ και το TEDx Academy συνδιοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τη συμμετοχή 30 προσωπικοτήτων από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και θεσμικών εκπροσώπων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η αλλαγή υποδείγματος στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαφθοράς στον τόπο μας επιβάλλει την ανάληψη συνεργειών και τολμηρών πρωτοβουλιών από την πλευρά του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, προκειμένου να αναδειχθούν «νησίδες ακεραιότητας» που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, τη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.

3,3 δισ. ευρώ επενδύσεις, με 300.000 θέσεις εργασίας!

Στην ίδια ρότα ξαφνικά βγήκε και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που συγχαίρει τον πρωθυπουργό για τη νίκη του και στη συνέχεια τονίζει: «Το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του Οδικού Χάρτη που έχει εκπονήσει ο ΣΕΤΕ, στοχεύοντας τα 3,3 δισ. ευρώ επενδύσεων ετησίως και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, με ορίζοντα το 2021. Ως προτεραιότητες αναφέρουμε τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και την επάνοδό του στα επίπεδα των ανταγωνιστών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενεργοποίηση ενός πλήρους πλάνου ενεργειών υποστήριξης και επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στο Ανατολικό Αιγαίο».


Σχολιάστε εδώ