Τον είχε ξεγράψει το Βερολίνο από καιρό τον Σαμαρά!

Πίστευε, μάλιστα, ότι στο Eurogroup που έγινε στις 8 Δεκεμβρίου θα έπαιρνε το ok για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και εκεί έφαγε πόρτα. Και τότε το… χώνεψε και γι’ αυτό επέσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις του Τσίπρα ότι δεν θα ψήφιζε υπέρ της εκλογής Προέδρου οποιοσδήποτε κι αν ήταν ο υποψήφιος.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον Σόιμπλε στην Πορτογαλία τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν κατάλαβε ότι για τη Γερμανία είχε τελειώσει. Τους είχε κάνει τη δουλειά όπως ήθελαν και πλέον περίμεναν τον επόμενο…

Σε αντίθεση με τον Σαμαρά, τις διαθέσεις του γερμανικού άξονα τις είχαν αντιληφθεί κάποιοι συνάδελφοί του, όπως ο πρώην πλέον πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο οποίος την περασμένη βδομάδα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε σεμινάριο για την Ευρώπη που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Ο κ. Λέτα στη συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή», αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα και στην πτώση του Σαμαρά, είπε: «Ήταν μεγάλο λάθος των ευρωπαϊκών αρχών να μη στηρίξουν περισσότερο τις προσπάθειες του Σαμαρά. Έβαλαν τον πήχη υπερβολικά ψηλά και δεν αντάμειψαν την κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων».


Σχολιάστε εδώ