Στυλιανίδης υπέρ της επανασύστασης της Διακομματικής

«Ζητώ στους συμπολίτες μου, μέσα από την επιλογή τους, να δικαιώσουν έναν αγώνα που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και έφερε αποτελέσματα όταν είχαμε τη δυνατότητα. Τους ζητώ επίσης να μου δώσουν τη δύναμη να προχωρήσω μια στρατηγική την οποία έχω προσδιορίσει», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι το αίτημα για την επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των σύνοικων στοιχείων -χριστιανών και μουσουλμάνων-, προς όφελος της Ροδόπης και της Θράκης. Ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός τόνισε ότι στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, το οποίο θα υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως προσώπων ή κομμάτων που βρίσκονται στην εξουσία.

«Θεωρώ ότι μόνο με αυτή τη συνεννόηση μπορούμε να διορθώσουμε στρεβλώσεις και να καλύψουμε κενά που αφορούν τη ζωή μας εδώ. Αυτό το σχέδιο μπορεί να το εγγυηθεί μόνο κάποιος που θα συμμετέχει στα κέντρα των εξελίξεων και θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο», επεσήμανε.

Να υπενθυμίσουμε ότι την πρωτοβουλία Στυλιανίδη, η οποία κατατέθηκε στην πρόεδρο της Βουλής, είχαν συνυπογράψει 57 ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τελευταίο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Πρόταση για Ροδόπη

Στις τέσσερις βασικές προτεραιότητες για τη Ροδόπη αναφέρθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην προεκλογική του ομιλία:

– Ενίσχυση του αριθμού των φοιτητών και της χρηματοδότησης του ΔΠΘ με στόχο τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

– Αξιοποίηση του διερχόμενου τουρισμού με άνοιγμα των συνόρων από τα βόρεια και για τα λεωφορεία.

– Στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και μέσα από την κεντρική διαπραγμάτευση που θα γίνει για το φορολογικό και μέσα από συγκεκριμένα έργα υποδομής που πρέπει να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

– Στελέχωση και στήριξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Περαστικά

Εκτός από το μεβλίτ που ετοιμάζεται να κάνει ο παράνομος τουρκοσύλλογος στην Ξάνθη (και την πληρωμένη απάντηση – πρόκληση από πλευράς Καραΐσκου στον «πρόεδρό» του και τον υπόλοιπο συρφετό), το ακραίο DEB, με ανακοίνωσή του, ρίχνει το αναγκαίο μαύρο δάκρυ για τη μαμά πατρίδα… «Με οργή καταγγέλλουμε έντονα τις προδοτικές επιθέσεις που γίνονται στη μητέρα πατρίδα μας Τουρκία σε βάρος τούρκων στρατιωτών και αστυνομικών».

Μας λυπεί βαθιά το ότι αθώοι γίνονται μάρτυρες σε προδοτικές ενέδρες που στήνουν οι δίχως ανθρωπιά προδότες. Είναι απόλυτη η πίστη μας πως το μεγάλο τουρκικό έθνος, που κατά μήκος της Ιστορίας ξεπέρασε με υπομονή και σταθερότητα παρόμοιες υποθέσεις, θα ξεπεράσει και αυτές τις προδοτικές και αχάριστες επιθέσεις» (μετάφραση από tourkikanea.gr). Δηλαδή, τι παραπάνω θα έγραφε ένας κομματικός φορέας με έδρα την Tουρκία;

Κώστας Καραΐσκος προς… δακρύβρεχτες «Αρσακειάδες»

Μια αναμενόμενη ανακοίνωση αλλά και μια πρωτότυπη επιστολή -εις ένδειξη διαμαρτυρίας- εκπορεύτηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο στην Κομοτηνή και διευθυντή της δεκαπενθήμερης εφημερίδας γνώμης «Αντιφωνητής» Κώστα Καραΐσκο.

Με αφορμή ένα μεβλίτ που διοργανώνει ο παράνομος σύλλογος Τουρκική Ένωση Ξάνθης για τους νεκρούς τούρκους αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ο κ. Καραΐσκος καλεί τον πρόεδρό του Αχμέτ Κουρτ να πάει να πολεμήσει για… τα δίκαια της Τουρκίας, ώστε να αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια όσα υποστηρίζει. Ο ίδιος μάλιστα προτίθεται να του καλύψει τα εισιτήρια…

Στην ανακοίνωση ο Κώστας Καραΐσκος σημειώνει: «Πρόσφατα διαβάσαμε στον τουρκόφωνο Τύπο πως η ”Τουρκική Ένωση Ξάνθης” θα διοργανώσει ”μεβλίτ” στα τέλη του μήνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συγγενείς των νεκρών Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτικών που χάσανε τη ζωή τους στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Έτσι για μια ακόμη φορά το συγκεκριμένο σωματείο δικαιώνει πανηγυρικά την ελληνική Δικαιοσύνη που απαγόρευσε τη λειτουργία του, αφού ουσιαστικά εργάζεται για λογαριασμό των πιο μαύρων κύκλων της γειτονικής χώρας και σε απόλυτη δυσαρμονία με την ελληνική κοινή γνώμη. Θυμίζουμε ότι σε ανάλογη ενέργεια είχε προβεί πάλι η ”ΤΕΞ” και πριν 4 χρόνια (11-11-2011), τιμώντας τους Τούρκους νεκρούς από το ίδιο Κουρδικό μέτωπο – είχαμε τότε διοργανώσει στην Ξάνθη τη μόνη διαμαρτυρία εναντίον της φασιστικής πρόκλησης. Αυτή τη φορά περιοριστήκαμε σε μία επιστολή (12-9-2015) προς τον πρόεδρο του σωματείου».


Σχολιάστε εδώ