Νέα Δημοκρατία ίσον διαπλοκή και Σαμαράς!

«Δεν άλλαξε πρόσωπο, δεν άλλαξε πολιτική η Νέα Δημοκρατία. Ψηφίζεις Μεϊμαράκη και βγαίνει Σαμαράς», σημειώνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, και επικεντρώνουν τα τελευταία 24ωρα την τακτική τους στην απειλή «παλινόρθωσης της Νέας Δημοκρατίας».

Ταυτόχρονα περνούν στην αντεπίθεση βάζοντας στην πρώτη γραμμή της ατζέντας τα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Όπως τονίζουν, η Νέα Δημοκρατία, αδυνατώντας να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, επικεντρώνει στην υπόθεση «Φλαμπουράρη» μέσω φιλικών της ΜΜΕ, που «χρηματίζονται από γνωστά πολιτικά και τραπεζικά κέντρα»!

Σύμφωνα με «non paper» της Κουμουνδούρου, «η ΝΔ δεν άλλαξε πρόσωπο, δεν άλλαξε περιεχόμενο πολιτικής. Συνεχίζει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, των κοινωνικών εκείνων δυνάμεων που κερδίζουν από την κρίση, εκπροσωπεί το φαύλο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Εκπροσωπεί τους δωρολήπτες της Siemens, τους τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ και τους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, οι οποίοι, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν για πρώτη φορά να απολογηθούν στη δικαιοσύνη».

Στη γραμμή αυτή πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, που σημειώνει σε διαδοχικές συνεντεύξεις του ότι η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσέρχεται στις εκλογές με το πρόγραμμα, τα ψηφοδέλτια και τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά και εξακολουθεί να υπερασπίζεται την πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ευρώπη»!

Στον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν πως μια πιθανή επάνοδός της στη διακυβέρνηση της χώρας θα σημάνει την απώλεια εδάφους που κερδήθηκε ύστερα από σκληρή μάχη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς που αφορούν την ελληνική κοινωνία: Την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την απόκρουση των απολύσεων, τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη ΝΔ για υπονόμευση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς «καλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πει «ναι σε όλα» και, ταυτόχρονα, στελέχη της ζητούσαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει ελέγχους στις τράπεζες για να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση, αντί να συμπαραταχθούν στη μεγάλη μάχη για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».


Σχολιάστε εδώ