Με καπέλο 13 εκατ. ευρώ δίνει η ΕΡΓΟΣΕ έργο στον Στέγγο του «Πόρτο Καρράς»!

Γεγονός που προκαλεί σάλο και αφήνει εκτεθειμένη τη διοίκηση της επιχείρησης, που πρέπει να κληθεί αρμοδίως να δώσει εξηγήσεις και να της αποδοθούν οι ευθύνες. Η εργολαβία αφορά τα έργα υποδομής που θα γίνουν στη νέα σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Ψαθόπυργος – περιοχή Ρίου στην Αχαΐα.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει τη δουλειά στην εταιρεία Πόρτο Καρράς ΑΕ του Κ. Στέγγου, αποκλείοντας όμως την ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture SRL με το αιτιολογικό ότι το ιταλικό πιστοποιητικό της ασφαλιστικής ενημερότητας που η εταιρεία προσκόμισε στον διαγωνισμό δεν έφερε τη σφραγίδα «apostille». Το ΔΣ παρέβλεψε και απέκρυψε, σκόπιμα προφανώς, ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, με βάση την ιταλική πρακτική και πραγματικότητα, εκδίδεται μόνο ηλεκτρονικά. Ως εκ τούτου, ως ηλεκτρονικό πιστοποιητικό δεν ήταν σε καμία περίπτωση, κατά τον νόμο, υποχρεωτικό, αλλά και δυνατόν να τεθεί η σφραγίδα «apostille».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά της ιταλικής εταιρείας ήταν κατά 13 εκατ. ευρώ χαμηλότερη από την αντίστοιχη της Πόρτο Καρράς ΑΕ. Προφανώς, για τους διοικούντες της ΕΡΓΟΣΕ δεν ήταν σημαντικό ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα γλίτωνε ένα τόσο μεγάλο ποσό. Η προσπάθειά της ωστόσο έπεσε στο κενό, αφού στη συνεδρίαση όπου θα έπαιρναν την τελική απόφαση υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, με συνέπεια η απόφαση να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν καταθέσει προσφορές, εκτός από τις προαναφερόμενες, πέντε ακόμη εταιρείες. Πρόκειται για τις J&P ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΜΕΤΚΑ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.


Σχολιάστε εδώ