Θα είμαστε ο ρυθμιστής, λένε στο ΠΑΣΟΚ

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι σε καμιά περίπτωση η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και πως είναι αναγκαία μια μακρά περίοδος πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας.

Η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έδωσε το στίγμα επισημαίνοντας δημοσίως ότι «είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας» και πως «μπορούμε να παίξουμε καταλυτικό ρόλο για να προχωρήσει η συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας που θα εξαντλήσει την τετραετία».

Ωστόσο, η κ. Γεννηματά, διευκρινίζει πως η συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα θα γίνει πράξη υπό την προϋπόθεση μιας δεσμευτικής προγραμματικής συμφωνίας, αφού, όπως είπε, «δεν είμαστε ουρά κανενός».

Παράλληλα, μέχρι και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, η κ. Γεννηματά θα συνεχίσει το κάλεσμα ενότητας για την επιστροφή στο «κοινό σπίτι» όσων έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας παράλληλα πως «η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν πως «το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε πολύ ακριβά τις επιλογές του, που όμως τις επέβαλαν οι συνθήκες και η αγωνία για τη χώρα, και πλέον, με αργά, μικρά, αλλά σταθερά βήματα, μπορεί να βγει από την περιδίνηση της διαρκούς συρρίκνωσης και να έχει ρόλο στις εξελίξεις».

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά επισημαίνουν ότι μια σειρά από προτάσεις που διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ, όπως η ανάγκη συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης καθώς και η αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, είναι εξαιρετικά επίκαιρες και μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά επιμένει σε κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι το Μνημόνιο, παρά τη σκληρότητα των μέτρων, δεν είναι στατικό και μπορεί να τίθεται σε συνεχή επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Βέβαια, στο επιτελείο της κ. Γεννηματά αναγνωρίζουν τις μεγάλες ευθύνες που θα έχει μπροστά του από τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης αναγνωρίζουν πως όποιες επιλογές κάνει από την Κυριακή το βράδυ το ΠΑΣΟΚ, με την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, θα περιέχουν ρίσκο.

«Οφείλουμε όμως να πάρουμε ρίσκα αν πρόκειται για το καλό της χώρας, γι’ αυτό άλλωστε οι πολίτες ετοιμάζονται να μας δώσουν ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων», σημειώνουν έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και τονίζουν πως πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ, ισότιμα με τις δυνάμεις που συνεργάστηκε στις εκλογές υπό την ομπρέλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου και γενικότερα της Κεντροαριστεράς.


Σχολιάστε εδώ