Επί του πιεστηρίου

Μαθήματα δίνουν οι Έλληνες στους Ευρωπαίους. Την ώρα που οι Ούγγροι κυνηγάνε με δακρυγόνα και χημικά τους πρόσφυγες – μετανάστες, που πέφτουν πάνω στα συρματοπλέγματα με τα παιδιά τους μήπως και καταφέρουν να περάσουν στην… πολιτισμένη Ευρώπη, οι έλληνες λιμενικοί μέρα – νύχτα πέφτουν στη θάλασσα για να σώσουν παιδιά. Είναι οι εικόνες δύο διαφορετικών κόσμων… Από τη μια, εκείνοι που παραμένουν άνθρωποι και, από την άλλη, εκείνοι που δεν βλέπουν τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτούλη τους… Κι ας πεινάνε οι άλλοι…

Αυτή την Ευρώπη έφτιαξαν…

***

Και αυτήν τη στάση ζωής, που έχει φυτρώσει σε τούτη τη γη που πατάμε, την είδαν στην πράξη όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο «Ωνάσειο», όπου πήγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να επισκεφθεί το επτά μηνών βρέφος σύριων προσφύγων από το μαρτυρικό Κομπάνι, το οποίο υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, το περιέθαλψαν οι γιατροί του «Ωνασείου» και πλέον είναι καλά. Ο Πρόεδρος κάποια στιγμή πήρε το μωρό στην αγκαλιά του. Δεν άντεξε, από τα μάτια του κύλησαν δάκρυα. Λίγο μετά είπε: «Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα».

***

Όταν είσαι καλό και υπάκουο παιδί και εκτελείς αυθωρεί και παραχρήμα, χωρίς αντιρρήσεις και ερωτήσεις, τις εντολές, όταν λήξει η θητεία σου μια θέση, και μάλιστα καλοπληρωμένη, θα σε περιμένει. Προχθές ανακοινώθηκε ότι η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, η Goldman Sachs, ενέταξε στο δυναμικό της ως διεθνή σύμβουλο τον πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ (2009-2014) Άντερς Ράσμουσεν. Άξιος ο μισθός του…

Περί της αμερικανικής Goldman Sachs εμείς οι Έλληνες παραέχουμε γνώση. Μας την είχε φέρει ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 για να μας δώσει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ και να μην μπλέξουμε με τα Μνημόνια. Θυμίζουμε τη σχετική σύσκεψη που είχε γίνει στο «Πεντελικό» στην Κηφισιά. Τη συνέχεια δεν μας την είπε ποτέ ο Γιώργος.

Η… τακτοποίηση του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ δείχνει πόσο φροντίζουν οι Αμερικανοί τα παιδιά τους…

***

Έχει δίκιο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, και με εμπειρίες πολλές, Νίκος Χριστοδουλάκης όταν λέει ότι δεν υπάρχει δεξιά και αριστερή ανεργία. Ευτυχώς, γιατί στα πέτρινα χρόνια, για να πιάσεις δουλειά, έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων…

***

Δεν πρόλαβε να χαρεί την εκλογή του ο νέος ηγέτης των Εργατικών στην Αγγλία Τζέρεμι Κόρμπιν και ξεχύθηκαν τα… σκυλιά να τον κατασπαράξουν. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν έκρυψε την ανησυχία του, διαισθανόμενος ότι η καρέκλα του τρίζει. Δήλωσε: «Οι Εργατικοί συνιστούν τώρα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια, την οικονομική μας ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σας»!

Στην πυρά, αμέσως ρίξτε τον στην πυρά, πριν σηκώσει κεφάλι… Εχθρός, κίνδυνος, απειλή… Δεν σας θυμίζει κάτι; Όταν κάποιος είναι έξω από τις… συντεταγμένες, δεν υπάρχει θέση για αυτόν…

***

Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τον βυζαντινό τίτλο του Άρχοντα Πρωτέκδικου της Μεγάλης Εκκλησίας, ανακήρυξε τον Γιώργο Ανωμερίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Χίο. Η χειροτονία έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Χίου παρουσία πολλών Μητροπολιτών. Πρόκειται για μια σημαντική τιμή για τον πρώην υπουργό και μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΟΛΠ.

***

Δύο σημαντικοί πολιτικοί, που τίμησαν το αξίωμα του βουλευτή, πρόσφεραν έργο και δεν επέτρεψαν ποτέ μύγα στο σπαθί τους, και οι δύο στελέχη του «παλιού» ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ποττάκης, με διαδρομή σε κρίσιμα υπουργεία, και ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, πρώην υφυπουργός Εργασίας και με τεράστια προσφορά ως επικεφαλής για πολλά χρόνια της UNICEF στην Ελλάδα, από όπου πρόσφερε πολλά στα παιδιά της Ελλάδας και όλου του κόσμου, έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι, που δεν έχει επιστροφή.

Ένα μόνο θέλω να πω, ότι λιγοστεύουν οι άνθρωποι που έχει ανάγκη ο τόπος, ιδιαίτερα αυτές τις τραγικές μέρες, όπου ΟΛΑ είναι στον αέρα.

Στις οικογένειές τους τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ