Βούλιαξαν στα σκάνδαλα και έφτιαξαν σωσίβιο τον… Φλαμπουράρη!

Έτσι, ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, εκτιμώντας ότι η όποια αξιοποίηση από πλευράς τους ενδεχομένως να αποδυνάμωνε τη σημασία των γεγονότων, στη συνέχεια εξαπέλυσαν… μαζική επίθεση, θεωρώντας ότι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να «χτυπήσουν» τον Αλ. Τσίπρα στο σημείο που μέχρι πρότινος έδειχνε άτρωτος, να αποδομήσουν δηλαδή το «ηθικό πλεονέκτημα» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτησαν επισήμως την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ενώ ο Β. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για τη «λίστα Λαγκάρντ του… ΣΥΡΙΖΑ», βάζοντας δίπλα στο όνομα του κ. Φλαμπουράρη αυτά των Γ. Κατρούγκαλου, Αλ. Μητρόπουλου και Π. Χαϊκάλη!

Ο μάλλον αδόκιμος αυτός συσχετισμός, πέραν των άλλων, αντανακλά και την αγωνία των επιτελών της Λ. Συγγρού να «ισοφαρίσουν» τις δυσμενείς για τη Νέα Δημοκρατία εντυπώσεις που είχαν προκαλέσει μια σειρά γεγονότα τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Αφενός οι καταγγελίες του Π. Καμμένου σχετικά με την εμπλοκή του κ. Μεϊμαράκη σε υπόθεση προμήθειας πολεμικών εξοπλισμών, που δεν απαντήθηκαν επαρκώς και με πειστικότητα από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου η αναζωπύρωση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ μετά και τη νέα κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιάνι, ξύπνησαν στους πολίτες μνήμες από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας (και ΠΑΣΟΚ). Πόσω μάλλον όταν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, τον οποίο είχε μέχρι πρόσφατα περί πολλού και ο κ. Μεϊμαράκης. Η ανακίνηση των συγκεκριμένων θεμάτων προκάλεσε αναταραχή στη Λ. Συγγρού, ενώ διάχυτες ήταν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να είχαν στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Ενδεικτική του κλίματος εκνευρισμού που επικρατούσε ήταν η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη όταν στη διάρκεια του debate ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο όνομα του κ. Παπασταύρου. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι… ρίχνει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης! Επίσης, από τη Λ. Συγγρού διατύπωναν υπόνοιες ότι πίσω από τα γεγονότα αυτά υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο» προκειμένου να ανακοπεί ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας προς την εξουσία!

Το βασικό ερώτημα που έθεταν ήταν για ποιον λόγο επέλεξαν οι εισαγγελείς να συναντήσουν τον κ. Φαλτσιάνι λίγες ημέρες προ των εκλογών και όχι πολύ νωρίτερα ή αμέσως μετά, κάτι που υποχρέωσε τις δικαστικές αρχές να παρέμβουν δημόσια, καλώντας τα κόμματα να μην εμπλέκουν τη δικαιοσύνη στην αντιπαράθεσή τους, ενώ υπεραμύνθηκαν των χειρισμών των εισαγγελέων.

Στο ίδιο… «οργανωμένο σχέδιο» ενέτασσαν παράγοντες της Λ. Συγγρού τόσο τη δικαστική παρέμβαση για ενδεχόμενη εμπλοκή του Χρ. Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη όσο και την παρουσία εκδότη δεξιών εφημερίδων σε εκπομπή της ΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ