Αύγουστο και Σεπτέμβριο πήγε καλά ο τουρισμός

Ανησυχία, όμως, έχει προκαλέσει η μεγάλη πτώση στο ρούβλι, που έχει αποτέλεσμα να έχει μειωθεί φέτος η άφιξη ρώσων τουριστών κατά 50%! Ενώ και λόγω της Σένγκεν έχει γίνει πιο δύσκολη η χορήγηση βίζας. Υπολογίζεται, πάντως, ότι οι αφίξεις τη φετινή χρονιά θα πλησιάσουν τα 27.000.000. Να σημειωθεί ότι το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 οι εισπράξεις από τον τουρισμό έφθασαν τα 4,1 δισ. ευρώ (+8,2%), ενώ οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 7,5 εκατ. (+20,8%). Εξάλλου, η επιστροφή μεγάλων ξένων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Αθήνας και η αύξηση της δραστηριότητας της Aegean (+15% επιβατική κίνηση) οδήγησαν στην αύξηση των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στην Αθήνα (+26,5%).

Η κρουαζιέρα

Η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή για την κρουαζιέρα. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο υπήρξε πτώση, αλλά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα υπάρχει αύξηση, αν και όχι αυτή που περίμεναν. Για τον επόμενο χρόνο οι κρατήσεις πάνε καλά, αν και υπάρχει πρόβλημα από την Τουρκία, καθώς λόγω των ταραχών έχουν μειωθεί οι τουρίστες, μέχρι και από το Ιράν, που πήγαιναν στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν το κρουαζιερόπλοιο.

60% κάτω τα έσοδα στην Κω!

Ο κατακλυσμός της Κω από πρόσφυγες και μετανάστες προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση του πανέμορφου νησιού του Αιγαίου μας, το οποίο είχε γίνει τα τελευταία χρόνια ο αποκλειστικός προορισμός μεγάλου αριθμού άγγλων τουριστών. Φέτος οι αφίξεις μειώθηκαν σε σημαντικό ποσοστό και μέχρι στιγμής οι ακυρώσεις κρατήσεων για του χρόνου έχουν φθάσει στο 30%!

Ακόμη, συμβόλαια με μεγάλες τουριστικές – ξενοδοχειακές μονάδες ακυρώθηκαν και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αφίξεις ξένων τουριστών συνεχίζονταν ως το τέλος Οκτωβρίου, φέτος -όπως μας έλεγαν τοπικοί παράγοντες- η τουριστική περίοδος τελειώνει στις 10 Οκτωβρίου!


Σχολιάστε εδώ