Απέκτησαν το «σπίτι τους» οι μηχανικοί

Στο νέο «σπίτι των μηχανικών» συνυπάρχουν αρμονικά η υψηλή τεχνολογία και ο σεβασμός στην παράδοση και στις αρχαιότητες, που βρέθηκαν στα θεμέλια και αναδείχθηκαν με τη δημιουργία μιας αρχαιολογικής γωνιάς στη βάση του κτιρίου.

Τα εγκαίνια έκανε ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Γιάννης Γαμβρίλης, ο οποίος χαρακτήρισε το νέο κτίριο του Ταμείου «έργο υψηλών προδιαγραφών, αντάξιο του επιστημονικού επιπέδου, της συσσωρευμένης εμπειρίας και των σύγχρονων δυνατοτήτων των ελλήνων μηχανικών». Επεσήμανε δε ότι αν και ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 19.000.000 ευρώ με το ΦΠΑ, η κατασκευή του κόστισε τελικά 11.960.000 ευρώ με το ΦΠΑ, δηλαδή 7.040.000 ευρώ λιγότερα από το αναμενόμενο (ποσοστό 37%).

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Γαμβρίλης επεσήμανε:

«Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένας οργανισμός που πρωταγωνιστεί στην κοινωνική ασφάλιση. Δεν λαμβάνει πλέον από 1/1/2015 καμία κρατική ενίσχυση, ούτε ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε, αν και βάσει του νόμου «περί τριμερούς χρηματοδότησης», το κράτος θα έπρεπε να καταβάλει το μερίδιό του -το οποίο και οφείλει-, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός, ίσως ο μοναδικός, που καθορίζει μόνος του τις τύχες του. Βασίζεται μόνο στις εισφορές των μελών του και στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Περιορίζει τη διαφυγή εσόδων αλλά και τις ανεξέλεγκτες παροχές, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα αποθεματικά, την αμφίδρομη σχέση του με την Attica Bank, την εγγυοδοσία προς τις επιχειρήσεις και την πιστοδοσία».


Σχολιάστε εδώ