O μετεκλογικός αναδρομικός «φορολογικός λογαριασμός» που θα μας κάνει ποδαρικό η νέα κυβέρνηση

– Προκαταβολή φόρου εισοδήματος – επιχειρήσεις

– Προκαταβολή φόρου εισοδήματος – αγρότες

– Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

– Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

– Αλλαγές στο καθεστώς ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (100 δόσεις)

– Μείωση ακατάσχετου ορίου

– Κατάργηση έκπτωσης φόρου εισοδήματος

– Κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

– Καταβολή ΕΝΦΙΑ.

Επιπλέον, προαπαιτούνται:

• Σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.

• Κατάργηση των εξαιρέσεων και των απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.

• Αυτόματη διαδικασία απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο εντός 5 ημερών από τη διενέργεια της πληρωμής, μέσω του τραπεζικού συστήματος, ΟΛΟΥ του ποσοστού ΦΠΑ, αντί της διαφοράς αγοράς και πώλησης, για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών λιανικής.

• Εξορθολογισμός του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, με στόχο να μειωθούν κατά το ήμισυ οι δαπάνες για την επιδότησή του στον προϋπολογισμό του 2016.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης: «Πέρα από τις αναδρομικές φοροεπιβαρύνσεις 3,6 δισ. ευρώ, το φορολογικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί το 2015, σε συνδυασμό με τον “μετεκλογικό λογαριασμό”, που θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι σαφές ότι δεν βοηθά την υγιή επιχειρηματικότητα. Μετά λοιπόν τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σίγουρα απαιτείται και η απομείωση των υπερβολικών φορολογικών απαιτήσεων. Όσο για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, κουβέντα δεν ακούστηκε για το πώς και ποιος θα πληρώσει τελικά το “μάρμαρο”…».


Σχολιάστε εδώ