Χωρίς χορηγό έμεινε η Σούπερ Λίγκα

Αρχικά μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση της εταιρίας Stoiximan, που πρόσφερε 1,75 εκατ. ευρώ για τη χορηγία του πρωταθλήματος. Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 16-0!

Από εκεί και πέρα, ήταν δεδομένο πως η πρόταση του ΟΠΑΠ δεν μπορούσε να προχωρήσει από τη στιγμή που ο οργανισμός δεν δεχόταν να ικανοποιήσει το αίτημα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της Βέροιας, να μην ισχύσουν δηλαδή οι ρήτρες αποκλειστικότητας, ώστε να διαφημίσουν άλλη εταιρεία στις φανέλες τους.

Ο Ολυμπιακός έστειλε μια επιστολή με την οποία καταγγέλλει τον ΟΠΑΠ (και τον Δημήτρη Μελισσανίδη) ότι προσπαθεί να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον κατηγορεί για διχαστικές και εκβιαστικές πρακτικές.

Το να γίνει ψηφοφορία για την πρόταση του ΟΠΑΠ ήταν πράγματι άνευ ουσίας και ο Ολυμπιακός επέμενε ότι δεν πρέπει να γίνει. Πολλές ομάδες όμως, ήθελαν να μπει το θέμα σε ψηφοφορία, προφανέστατα για να καταγραφούν δυνάμεις. Επτά ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ξάνθη, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος ψήφισαν υπέρ του ΟΠΑΠ.

Άλλες επτά και συγκεκριμένα οι ΠΑΟΚ, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης ψήφισαν κατά του ΟΠΑΠ.

Ο Ολυμπιακός απείχε της ψηφοφορίας, λέγοντας πως “είναι μια διαδικασία που δεν μας ενδιαφέρει”, ενώ ο Πλατανιάς απουσίαζε. Ο Γιώργος Μποροβήλος, από την πλευρά του, αρνήθηκε να μετρήσει η ψήφος του διπλή, ως πρόεδρος και της Σούπερ Λίγκας (εκτός του Αστέρα).

Κατόπιν τούτου και δεδομένης της στάσης των τριών ομάδων περί αποκλειστικότητας, κρίθηκε σκόπιμο να μην επαναληφθεί η ψηφοφορία και η απάντηση να είναι αρνητική στον ΟΠΑΠ.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας κάλεσε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βέροια να ξανασκεφτούν το θέμα του ΟΠΑΠ. Ο “Δικέφαλος”, όμως, προέβαλε την οριστική συμφωνία του με άλλο χορηγό για τη φανέλα του και επέμεινε στο “όχι”, ενώ οι άλλοι δύο ούτε που το συζήτησαν… Παράλληλα, σε διακοπή που υπήρξε στο συμβούλιο, ο Γιώργος Σπανός προσπάθησε να πείσει τον Γιάννη Βρέντζο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εντέλει, ο συνεταιρισμός αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό προκειμένου να βρεθεί χορηγός, εν μέσω αρκετών διαφωνιών.

Βέβαια, το… ζουμί είναι στο πώς αποτιμάται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Στον Ολυμπιακό λένε ότι δεν πέρασε του Μελισσανίδη, που ήθελε να… αλυσοδέσει το ποδόσφαιρο προς όφελος της… τσέπης του και της ΑΕΚ.

Οι… απέναντι λένε πως μαρτυρά ξεκάθαρη μεταστροφή δυνάμεων, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ο ΠΑΟΚ και η Βέροια είναι ευκαιριακά μαζί με τον Ολυμπιακό στο θέμα του ΟΠΑΠ επειδή έχουν βρει άλλο χορηγό για τη φανέλα τους, ωστόσο σε άλλα θέματα, που θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον, πιθανότατα θα είναι απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε έκαναν σταθερά μέχρι τώρα, ιδίως ο ΠΑΟΚ.


Σχολιάστε εδώ