Τα τρία θύματα του Λαλιώτη…

Και ο Βενιζέλος τον είχε στην απέξω. Είχε κατεβάσει από τη Θεσσαλονίκη τους δικούς του, ενώ είχε μαζέψει και κάποιους παλιούς από το κλεινόν άστυ. Στην πρόσφατη ανατροπή του, λοιπόν, ο Λαλιώτης στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, επιστρατεύοντας όλη την παλιά φρουρά, τη Φώφη Γεννηματά, την κόρη του φίλου του, που μαζί με τον Άκη ήταν η παντοδύναμη «τρόικα» επί Ανδρέα.

Και τώρα ο Κώστας ήταν αυτός που έκλεισε την πόρτα στον Παπανδρέου για τη συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ του με το ΠΑΣΟΚ. Αν και οι κουβέντες είχαν προχωρήσει, και μάλιστα είχε αρχίσει και η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια, ο Λαλιώτης εξαρχής ήταν εναντίον και υποστήριζε την κοινή κάθοδο στις εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ, κολλημένος από παλιά με την Ανανεωτική Αριστερά, η οποία σε κρίσιμες πολιτικά στιγμές έγινε δεκανίκι της Δεξιάς. Τελικά, πέρασε η άποψή του και συμφωνήθηκε «γάμος» με ενιαίο ψηφοδέλτιο, υπό τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τα σήματα των δύο κομμάτων και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο πρώτο στο Επικρατείας. Και με τον Γιώργο να δηλώνει ότι το ΚΙΔΗΣΟ δεν θα κατέβει στις εκλογές.

Έτσι, ο Λαλιώτης τελείωσε από τον πολιτικό χάρτη και τον Γιώργο, που απέδειξε ότι δεν τον φωνάζουν άδικα «Γιωργάκη»…

Τρία στα τρία έκανε το άλλοτε «θείο βρέφος», όπως αποκαλούσαν όλοι στο ΠΑΣΟΚ τον Κώστα επί Ανδρέα. Σημίτης, Βενιζέλος και Παπανδρέου τα θύματά του…

@ Ως προς τον Γιώργο τώρα. Οι… απαιτήσεις του ήταν να είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Θεσσαλονίκης και επίσης το κάθε κόμμα να πάρει έναν αριθμό πιθανών εκλογικών θέσεων και να τοποθετήσει τους δικούς του χωρίς το άλλο κόμμα να έχει δικαίωμα βέτο. Δεν είχε ξεκαθαριστεί αν στο ψηφοδέλτιο θα έγραφε μόνο ΠΑΣΟΚ ή θα υπήρχε και αναφορά του ΚΙΔΗΣΟ. Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Παπανδρέου ότι το κόμμα δεν θα μετάσχει στις εκλογές γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα όχι μόνο απογοήτευσε τα στελέχη του κόμματος και τον κόσμο που το είχε ψηφίσει στις εκλογές του Γενάρη (2,4% είχε πάρει) αλλά άνοιξε και τις πόρτες για να μπουν κάποιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

@Ο ίδιος ο Γιώργος δεν έχει ανακοινώσει τι θα κάνει από δω και πέρα, αν, π.χ., θα αποσυρθεί από την πολιτική. Φαίνεται, πάντως, πως η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά -ενώ στις εκλογές του Γενάρη υπήρχαν- ευσταθεί. Και τούτο γιατί κυκλοφορεί ότι ο Παπανδρέου χτύπησε τις γνωστές από παλιά πόρτες, αλλά άλλες δεν απάντησαν και άλλες είπαν ότι έχουν δυσκολίες γιατί για κάθε εκταμίευση πρέπει να υπάρχουν τα σχετικά φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια κ.ά., με αναφορά στην εργασία που έγινε κ.λπ.).


Σχολιάστε εδώ