Οι Έλληνες για τους μετανάστες

Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να παραχωρήσει έως τις 31/12/2015 τη χρήση σύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας ιδιοκτησίας της για την αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των μεταναστών και προσφύγων που συσσωρεύονται στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο και ειδικά στην Ειδομένη.

Η διαχείριση της μονάδας θα γίνει από την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Υγείας. Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης δήλωσε, ότι: «Η Ελλάδα, οι Έλληνες, ακόμη και σε περίοδο κρίσης στέλνουν ακόμη ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς»…

Ο σύλλογος «Οι μαμάδες της Ροδόπης», που εστιάζει σε μητέρες και τα παιδιά τους, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αγκαλιά» του παπα-Στρατή στη Μυτιλήνη συγκέντρωσαν ήδη μια παλέτα από είδη πρώτης ανάγκης, όπως κάλτσες, εσώρουχα, κονσέρβες, κουβέρτες, σεντόνια, ρούχα για παιδιά και ό,τι είχε να προσφέρει η κάθε μητέρα – μέλος της ομάδας και προσπαθούν με τη βοήθεια συμπολιτών να τα στείλουν, με δεδομένο ότι το κόστος μεταφοράς είναι μεγάλο.

Από την άλλη, καμπάνια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (μέλος της οποίας είναι και το Παράρτημα της Ροδόπης) με σκοπό να βοηθήσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης. Η ΕΟΔ θα δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2015 στα γραφεία της που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εμμανουήλ Παππά 5 (περιοχή Βούλγαρη, πίσω από το τέρμα του λεωφορείου 31), τις ώρες 09.00 – 17.00.

Τα είδη που συγκεντρώνει η ΕΟΔ είναι χυμοί, ξηρά τροφή (μπισκότα, κράκερς), γάλα μακράς διαρκείας που διατηρείται εκτός ψυγείου και βρεφικό γάλα, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, παιδικές πάνες, χαρτί υγείας), υγειονομικό υλικό (επίδεσμοι, γάζες, λευκοπλάστ, απολυμαντικά). Όλα τα παραπάνω προϊόντα θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης τουλάχιστον μέχρι δύο μήνες.

Τουρκογιορτή στην ελληνική Θράκη

Μια εμπορο-ζωοπανήγυρη σε έναν λόφο στα όρια του Δήμου Αρριανών στη Ροδόπη έχει αναχθεί τα τελευταία χρόνια σε μέγα προπαγανδιστικό… χάπενινγκ υπέρ της Τουρκίας. Με την προσθήκη αγώνων πάλης με λάδι αρχικά και με τούρκικα χορευτικά συγκροτήματα στη συνέχεια, οι εκδηλώσεις στο Αλάντεπε γίνονται πάντα καλοκαίρι με στόχο να αποδείξουν ότι το «τουρκικό» στοιχείο είναι ριζωμένο εδώ και αιώνες εντός της ελληνικής επικράτειας…

Αν και όλα αυτά τα χρόνια ήταν ηλίου φαεινότερον ποιοι, γιατί και με τι κονδύλια διοργάνωναν αυτή την «εκδήλωση», εντούτοις φέτος δεν δυσκολεύτηκαν να λύσουν… τυχόν αμφιβολίες επισημαίνοντας με νόημα: «Η Αδριανούπολη μεταφέρθηκε στο Αλάντεπε»…

Γράφει το «Ροντοπ Ρουζγκαρί» (μετάφραση Τουρκικά Νέα): «Το Αλάντεπε φιλοξένησε φέτος μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Ήταν σαν να μεταφέρθηκε η Αδριανούπολη στο Αλάντεπε. Οι ομάδες ζουρνάδων και νταβουλιών, οι διαιτητές, ο παρουσιαστής στους αγώνες πάλης, τα μουσικά και φολκλορικά συγκροτήματα και οι παλαιστές, όλοι ήρθαν από την Αδριανούπολη! Εν ολίγοις, όλα τα της Αδριανούπολης υπήρχαν στην εκδήλωση».

Εν ολίγοις… όλα και όλοι (εξ ανατολών) στην υπηρεσία του «μεγάλου αγώνα», που δεν είναι άλλος από τον εκτουρκισμό της μειονότητας στην Ελλάδα.

Βεβαίως, ο καθένας έχει και τον ρόλο του. Την προπαγάνδα λοιπόν ανέλαβε ο τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, ο οποίος ανέφερε πως στόχος της εκδήλωσης είναι η αναβίωση ενός εθίμου «που έχει ρίζες αιώνων».


Σχολιάστε εδώ