ΚΑΤΩ… στον Πειραιά

• Αρχίζει η διαδικασία απομάκρυνσης 750 οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλειμμένα στους δρόμους. Μετά τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος, βρέθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της απόσυρσης και σύντομα αναμένεται να καθαρίσει η πόλη από τα κουφάρια των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

• Ειδικό σύστημα που θα διευκολύνει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κατεβαίνουν στην πλαζ Βοτσαλάκια εγκαθιστά τις επόμενες μέρες ο δήμος.

• Ενημέρωση για το Μεταναστευτικό θα ζητήσει από κάθε αρμόδιο φορέα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Όπως είπε ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται σχέδια και σενάρια για τους μετανάστες που έχουν έδρα ή σημείο εκκίνησης τον Πειραιά, χωρίς όμως η Δημοτική Αρχή να γνωρίζει τίποτα.

• Δεν είναι μόνο οι κακές εντυπώσεις που αφήνουν στους επισκέπτες τα κτίρια – φαντάσματα της πόλης (Βίλα Ζαχαρίου, Πύργος, Ράλλειος κ.λπ.), είναι και ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνει ο δήμος για τα ακίνητα που διαθέτει – θα πληρώσει φέτος 1,8 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ!

• Το οργανόγραμμα του Δήμου Πειραιά προβλέπει ότι απαιτείται προσωπικό 2.500 ατόμων για να μπορούν όλες οι υπηρεσίες να λειτουργούν αποτελεσματικά. Μετά τη λαίλαπα των Μνημονίων, τις ομαδικές αποχωρήσεις για συνταξιοδότηση και τις μετακινήσεις, οι υπάλληλοι του δήμου περιορίστηκαν στους 950! Γι’ αυτό ο γενικός γραμματέας Βασίλης Ταταρόπουλος ετοιμάζει νέο οργανόγραμμα, που θα προβλέπει πώς θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο δήμος -όσο είναι δυνατόν, βέβαια- με τα άτομα που έμειναν.

• Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν οφειλές προς τον δήμο στον οποίο έχουν εκλεγεί, αν δεν τις τακτοποιήσουν, εκπίπτουν πάραυτα του αξιώματός τους. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης κατήγγειλε ότι υπάρχουν σήμερα στο συμβούλιο δημοτικοί σύμβουλοι που χρωστάνε στον δήμο και δεν έχουν παυθεί. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύει και ζήτησε από τον κ. Καλογερόγιαννη ονόματα και στοιχεία, τα οποία όμως ουδέποτε έδωσε.

• Χαμός έγινε στους κύκλους της ΝΔ στην Α’ Πειραιά η τροποποίηση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του κόμματος Β. Μεϊμαράκη αλλά και του Δ. Παπαμιμίκου ότι δεν θα γίνουν αλλαγές. Ο τελευταίος της λίστας Μπάμπης Κωστόπουλος ύστερα από διαδόσεις πήγε στη Συγγρού και ρώτησε τον Παπαμιμίκο τι συμβαίνει, ο οποίος τον καθησύχασε και τον έστειλε μάλιστα να αγοράσει και τα παράβολα για να κατατεθεί η αίτηση με τον υπόλοιπο συνδυασμό. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι τελευταίος στη λίστα στη Β’ Πειραιά δεν θα είναι ο Κωστόπουλος αλλά ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Μελά, που είχε… αυτομολήσει προς τον Καμμένο μετά την ψήφιση του 2ου Μνημονίου. Οι Νεοδημοκράτες του Πειραιά είναι ανάστατοι, γιατί θεωρούν ότι με ψέματα δεν μπορεί να πάει πουθενά το κόμμα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που λένε ότι ο Μελάς είναι ανεπιθύμητος στη ΝΔ του Πειραιά, γιατί δεν πρόκειται να ξεχασθούν όσα έλεγε εναντίον του κόμματος όταν ήταν βουλευτής του Καμμένου.


Σχολιάστε εδώ