Καρβέλια ονειρεύονται…

***

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής από τον τρόπο που κινείται και «διοικεί» τη Νέα Δημοκρατία ο Β. Μεϊμαράκης.

Σε διάστημα λίγων εβδομάδων κατάφερε να ενώσει την παράταξη, να συσπειρώσει τα στελέχη και να διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες τη νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο πρώην πρωθυπουργός αισθάνεται παράλληλα δικαιωμένος, διότι ήταν εκείνος που επέμεινε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει τα ηνία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ήταν ακόμη εκείνος που παρασκηνιακά πίεσε με έντονο τρόπο ώστε η εκλογή νέου αρχηγού να μετατεθεί για την άνοιξη του 2016 και η παράταξη να πάει στις εκλογές με επικεφαλής τον κ. Μεϊμαράκη. Τώρα, αν νικήσει και στις εκλογές, τότε θα πρόκειται για «τζακ ποτ».

***

Η απόφαση του Β. Μεϊμαράκη να διαπληκτιστεί στη διάρκεια του «ντιμπέιτ» -με τον συγκεκριμένο τρόπο και με αυτή την ένταση- με τον Π. Καμμένο δεν ήταν ούτε ξαφνική ούτε, πολύ περισσότερο, αυθόρμητη. Αντίθετα, κινήθηκε βάσει σχεδίου. Από την παραμονή στενοί συνεργάτες του μετέφεραν στους δημοσιογράφους την πρόθεσή του να αντιδράσει με έντονο τρόπο στην «επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ, την οποία περίμεναν.

Έλεγαν ακόμη ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα περιοριστεί στο να καταγγείλει τον κ. Καμμένο, αλλά θα στρέψει τα πυρά του και κατά του Αλ. Τσίπρα.

Ότι, δηλαδή, είναι σε συνεργασία μαζί του για να του ρίξουν «λάσπη» και πως ο κ. Καμμένος έχει αναλάβει να κάνει τη «βρώμικη δουλειά». Ό,τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, δηλαδή…

***

Κάθε άλλο παρά θετικές εντυπώσεις προκάλεσε και η εικόνα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά την αποχώρησή του από το κτίριο της ΕΡΤ.

Ευρισκόμενος ακόμη στον προαύλιο χώρο, άρχισε να βγάζει πρώτα το σακάκι, μετά τη γραβάτα…

Σκηνές που κατέγραφαν όμως οι εξωτερικές κάμερες της ΕΡΤ και έκαναν τον γύρο της επικράτειας.

Κάποιοι είπαν ότι ήταν δείγμα εκνευρισμού λόγω των όσων είχαν συμβεί στη διάρκεια του «ντιμπέιτ», άλλοι ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι αυθόρμητος άνθρωπος και δεν του αρέσει να τηρεί τους τύπους. Όπως και να ‘χει, πάντως, η εικόνα του δεν άφησε θετικές εντυπώσεις.


Σχολιάστε εδώ