Γνώριζε ο Σαμαράς την παγίδα που είχε στήσει ο Σόιμπλε στον Τσίπρα, αλλά το έκρυψε!

Είχε ζητήσει και από τους δύο να παρέμβουν στην «τρόικα» για να κλείσει ευνοϊκά η πέμπτη αξιολόγηση, ώστε να διευκολυνθεί η έξοδος από το Μνημόνιο και να έχει ένα σημαντικό όπλο κατά του Τσίπρα.

Ο Σόιμπλε, όμως, στο δείπνο που είχε με τον Σαμαρά στην Πορτογαλία, με την ευκαιρία της συνάντησης των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση, που δημοσιεύθηκε πριν από δύο εβδομάδες, μετά τη συνάντηση του Σαμαρά με τη Μέρκελ υπήρξε μυστική επαφή του γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Τόμσεν στο Βερολίνο. Και οι δύο έβλεπαν ως βέβαιη την επικράτηση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και καταλάβαιναν ότι οι μέρες Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν μετρημένες. Μάλιστα, ο Σόιμπλε ήταν πεπεισμένος ότι οποιαδήποτε ελάφρυνση έδινε θα κατέληγε να γίνει όπλο και εργαλείο στα χέρια του Τσίπρα, και αυτό δεν το ήθελε με τίποτε γιατί θα άνοιγε την πόρτα της ΕΕ σε έναν αριστερό πολιτικό, που ευαγγελιζόταν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και κατάργηση της λιτότητας.

Το σχέδιο του γερμανού υπουργού Οικονομικών ήταν να στριμώξει τον Τσίπρα και να μην του επιτρέψει να κινηθεί έξω από τα πλαίσια των ευρωπαϊκών κανόνων, που ισχύουν για όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Γιατί, αν συναινούσε, αυτό θα αποτελούσε ενθάρρυνση για ανάλογες κινήσεις και σε άλλες χώρες, με πρώτες την Ισπανία και την Ιταλία. Έμεινε, λοιπόν, αμετακίνητος στις πιέσεις του Σαμαρά να μην απαιτήσει η «τρόικα» νέα μέτρα και ανέμενε την εκλογή του Τσίπρα.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Αντώνης Καρακούσης, μεταφέρθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η απειλή: «Θα σας γδάρουν σαν λαγούς και θα ανεμίζουν τα τομάρια σας στους Podemos», δηλαδή ότι αυτό που θα πάθουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αν δεν τηρήσουν τα Μνημόνια θα το πάθουν και οι Podemos αν δεν συνετιστούν…

Όλους αυτούς τους σχεδιασμούς του Βερολίνου ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο τους γνώριζε αλλά και τους είχε βιώσει. Και πλήρωσε την άρνησή τους να τον βοηθήσουν στη μάχη των εκλογών.

Ήξερε από το «όχι» του Σόιμπλε και της Μέρκελ ότι τον είχαν πλέον προγράψει. Τους έκανε το… θέλημα κι αυτοί τον έριχναν στα… σκυλιά, όπως συμβαίνει πάντα όταν είσαι υπάκουος…

Δυστυχώς, ο Σαμαράς αποδείχθηκε πολύ λίγος. Είχε στα χέρια του μια βόμβα. Λειτουργώντας ως Έλληνας, θα έπρεπε να είχε ενημερώσει αμέσως τον Τσίπρα για την παγίδα που του είχε στήσει το Βερολίνο και στη συνέχεια να μιλούσε στον ελληνικό λαό για τα ανθελληνικά σχέδια της Γερμανίας, που θέλει αιχμάλωτη την Ελλάδα.

Οι ευθύνες του Σαμαρά και του Βενιζέλου (αν του είχε εμπιστευθεί αυτά που μαγείρευε ο Σόιμπλε) είναι τεράστιες.


Σχολιάστε εδώ