Βεντέτα Καμμένου κατά Μεϊμαράκη με στόχο τη συσπείρωση

Με το ίδιο σκεπτικό αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για να μην ταυτιστεί με τα κόμματα που «έθρεψαν» τη διαφθορά στη χώρα μας και «επωφελήθηκαν» από αυτήν ποικιλοτρόπως. Το γεγονός ότι ορισμένα από τα χτυπήματα δείχνουν να είναι «τυφλά» ή κινούνται στο επίπεδο των εικασιών αντανακλά την αδημονία, αλλά κυρίως για την αγωνία του για την έκβαση της εκλογικής μάχης. «Βλέπει ότι μένει εκτός Βουλής και έχει παλαβώσει», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μεϊμαράκη.

Στο στόχαστρό του, για διαφορετικούς ο καθένας λόγους, βρέθηκαν σταδιακά η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Β. Μεϊμαράκης και τελευταία ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Είναι πρόδηλο (και) από την ένταση των κατηγοριών («υπόδικος», «μπροστάντζας» κ.ά.) ότι ο κ. Μεϊμαράκης αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του κ. Καμμένου. Ο λόγος; Προφανής. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να τον «στιγματίσει» και να αποθαρρύνει έτσι τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τους ΑΝΕΛ και κατευθύνονται προς τη Νέα Δημοκρατία. Η προοπτική της εξουσίας και ό,τι αυτή συνεπάγεται λειτουργεί ως μαγνήτης για τους περισσότερους από αυτούς.

Η σκλήρυνση της στάσης του κ. Καμμένου έναντι του κ. Μεϊμαράκη έχει όμως να κάνει και με ένα ακόμη ζήτημα: Με την πλαγιοκόπηση που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η Λ. Συγγρού εναντίον των ΑΝΕΛ. Στο παρασκήνιο και κατ’ εντολή της ηγεσίας, γαλάζια στελέχη προσπαθούν να προσηλυτίσουν στελέχη του κόμματος του κ. Καμμένου με στόχο τον επαναπατρισμό τους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι προσπάθειές τους έχουν αποδώσει καρπούς, αποδυναμώνοντας σε τοπικό επίπεδο τους ΑΝΕΛ. Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο περιελήφθη ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Μ. Ουζουνίδης.

Παράγοντες της Λ. Συγγρού επιμένουν ότι οι «επιθέσεις λάσπης», όπως τις χαρακτηρίζουν, του κ. Καμμένου είναι με τη σύμφωνη γνώμη του Αλ. Τσίπρα. Εξ ου και στη διάρκεια του «ντιμπέιτ» ο κ. Μεϊμαράκης αφενός κατήγγειλε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την πρακτική του και αφετέρου εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα ότι έχει βάλει τον κ. Καμμένο να κάνει τη «βρώμικη δουλειά». Η υπόθεση θα έχει και συνέχεια -είναι βέβαιο- στο αυριανό «ντιμπέιτ» μεταξύ των δύο μονομάχων. Το βέβαιο είναι ότι με την επίθεσή του κατά της κ. Κωνσταντοπούλου ο κ. Καμμένος εξυπηρετούσε σίγουρα τον κ. Τσίπρα στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει να περιορίσει τη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Λαϊκή Ενότητα. Το τελευταίο «χτύπημά» του είχε στόχο τον κ. Βαρουφάκη, για τον οποίο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι με την τακτική που ακολούθησε τους πρώτους μήνες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έπαιζε το παιχνίδι όσων ήθελαν να βγάλουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης. Επίσης, ότι είναι πολύ πιθανό να εξυπηρετούσε και τα συμφέροντα funds που ήθελαν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της Ελλάδος. Με την επίθεσή του εναντίον του κ. Βαρουφάκη δεν βοηθάει μόνο τον κ. Τσίπρα στην προσπάθειά του να αποδομήσει τον πρώην υπουργό, αλλά απευθύνεται και στο τμήμα των ψηφοφόρων που αρέσκονται να αναλώνονται σε θεωρίες συνωμοσίας.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ