Στηρίζει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις η Attica Bank

Συγκεκριμένα, η Attica Bank, μέσω του προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», χρηματοδοτεί ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με ανακυκλούμενο όριο έως 1.000.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι έως τέσσερις μήνες, με προνομιακό επιτόκιο.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνδυασμό ασφάλισης και χρηματοδότησης, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 80% της ονομαστικής αξίας του ασφαλισμένου από τον ΟΑΕΠ τιμολογίου, έναντι κινδύνου μη πληρωμής από τον κατά περίπτωση συνεργαζόμενο εμπορικό οίκο του εξωτερικού.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της εν λόγω χρηματοδότησης από την Attica Bank είναι ότι δεν απαιτείται εμπράγματη εξασφάλιση ή άλλη διασφάλιση, αλλά μόνο η εκχώρηση των τιμολογίων εξαγωγής, του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και η παράδοση του προϊόντος στον αλλοδαπό αγοραστή.

Η σχετική σύμβαση συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων υπεγράφη από τον πρόεδρο Θ. Καλπακτσόγλου και τον γενικό διευθυντή Α. Κωτσιόπουλο από πλευράς ΟΑΕΠ και τον προέδρο Ι. Γαμβρίλη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλ. Αντωνόπουλο και τον γενικό διευθυντή Λιανικής, Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής κ. Ι. Ιωαννίδη από πλευράς Attica Bank.


Σχολιάστε εδώ